02 Nisan 2009 00:00

Büyüme,küçülmenin ardından geldi

TÜRKİYE Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarımın 2008 yılında yüzde 4.1 büyümüş göründüğüne bakılarak...

Paylaş

TÜRKİYE Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarımın 2008 yılında yüzde 4.1 büyümüş göründüğüne bakılarak, tarımın durumunun iyi olduğunun zannedilmemesi gerektiğini ifade etti ve bu büyümenin, geçen yılki yüzde 7’lik küçülmenin ardından gelen bir büyüme olduğunu kaydetti.
Bayraktar yaptığı açıklamada, halkın bir defa daha yerel yönetimlerde tercihini ortaya koyduğunu belirterek, diğer sosyal kesimler gibi çiftçilerin de mesajının iyi algılanması gerektiğini kaydetti. Seçimin sonuçlandığını, artık ekonomiye odaklanma zamanının geldiğini ifade eden Bayraktar, “Sabit fiyatlarla tarımsal katma değer seviyesi bakımından 2008 yılı, 2005 ve 2006 yıllarının gerisinde kalmış; on yıl önceki 1998 yılından sadece yüzde 6.7 daha yüksektir” dedi.
Tarım sektörü ve çiftçilerin sorunlarının krizin etkisiyle ağırlaştığını kaydeden Bayraktar, tarım sektörünün ihmal edilmesi durumunda krizin kolay atlatılamayacağını vurguladı. Ekonomik krizin market fiyatlarına etkisinin sürdüğünü ifade eden Bayraktar, martta kuru üzümde yüzde 13.2, salatalıkta yüzde 13.3, yeşil fasulyede yüzde 13.7, limonda da yüzde 32.5 fiyat düşüşleri görüldüğüne dikkat çekti. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

ZİRAİ İLAÇTA İHRACAT SINIRLAMASI KALDIRILDI

SONRAKİ HABER

‘EKONOMİK KÜÇÜLME DERİNLEŞİYOR’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...