02 Nisan 2009 00:00

Samanyolu TV’ye uyarı

Deri-İş Sendikası’nı ve Desa direnişine katılan işçileri Ergenekoncu ilan eden Samanyolu TV, işçiler tarafından protesto edildi.

Paylaş

Deri-İş Sendikası’nı ve Desa direnişine katılan işçileri Ergenekoncu ilan eden Samanyolu TV, işçiler tarafından protesto edildi. Televizyon binası önünde bir araya gelen Desa direnişçileri, Deri-İş yöneticileri, üyeleri ve sendikacılar, Samanyolu TV’yi emek düşmanı yayınlarından vazgeçmesi için uyardılar. Eylem üzerine, televizyon yetkilileri, sendikacıları görüşmeye çağırmak zorunda kaldılar.
Yayınladığı haberde Desa’da sendikalaşma mücadelesi veren işçileri ve Deri-İş’i Ergenekoncu ilan eden Samanyolu Televizyonu protesto edildi. Büyük Çamlıca’da bulunan televizyon binasının yakınlarında toplanan deri işçileri, buradan televizyon önüne yürümek istediler. İşçilerin önünü kesen polis, yürüyüşe izin vermeyeceğini söyledi. Bu arada Türk-İş 1’inci Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, Türk-İş’e bağlı sendikaların yöneticileri, DİSK’e bağlı Genel-İş 1 No’lu Şube yöneticileri ve kitle örgütü temsilcileri, deri işçilerine destek vermek için buraya geldiler. Yapılan görüşmelerin ardından işçiler ve sendikacılar sloganlarla, televizyon binası önünde bekleyen Desa direnişçisi Emine Arslan’ın yanına geldiler. Polis televizyon binası önünde yığınak yaparken, işçiler “Satılmış medya istemiyoruz”, “STV-Desa iş birliğine son” sloganları ve açtıkları dövizlerle Samanyolu TV’ye tepkilerini dile getirdiler.
‘EMEK DÜŞMANLIĞI YAPMAYIN!’
Burada açıklama yapan Deri-İş Genel Başkanı Musa Servi, Desa işçilerinin bir yıla yakın zamandır sendika hakkı için, insanca yaşayabilmek için mücadele ettiklerini dile getirdi. İşçilerin ve sendikalarının verdiği kararlı mücadelenin Türkiye’de ve Avrupa’da ses getirdiğini dile getiren Servi, zor duruma düşen patronun, direnişi kırmak için birçok yol denediğini anlattı. Desa patronunun yasaları ihlal ettiğinin, işçilerin mücadelesinin haklı olduğunun mahkeme kararlarıyla da kanıtlandığını ifade eden Servi, tüm bunları haber yapmayan Samanyolu TV’nin, yaptığı yalan haberle Desa patronuna destek verdiğini dile getirdi.
‘HABERDEN SONRA SALDIRILAR BAŞLADI’
Kendilerini ve direnişte olan işçileri Ergenekoncu ilan eden haberin ardından internet sitelerinin çökertildiğini ifade eden Servi, son olarak da 30 Mart gecesi sendika genel merkezine giren ‘kimliği belirsiz’ kişilerin, burada bulunan bilgisayarları ve fotoğraf makinelerini aldığını dile getirdi. “Peş peşe gelen bu saldırılar tesadüf değil, bir oyunun parçalarıdır” diyen Servi, “Emek ve sendika düşmanı tavrınızdan vazgeçin; çamur atmayla, yalan haber yapmayla Deri-İş’in onurlu geleneğini kirletemezsiniz” diye konuştu.
Musa Servi, yalan haberin düzeltilmemesi halinde Samanyolu Televizyonu’nu emek düşmanı ilan edecekleri uyarısında bulundu.
‘HABERİ DÜZELTİN’ ÇAĞRISI
Daha sonra söz alan Faruk Büyükkucak da Samanyolu TV’ye tepki gösterdi. Büyükkucak, Desa işçilerinin uğradıkları haksızlıkları bir tarafa bırakan medyanın, yalan haberle Deri-İş’i karalamasının kabul edilemeyeceğini dile getirdi. Konfederasyonları Türk-İş’in ve Deri-İş’in yıllardır emek ve demokrasi mücadelesi verdiğini dile getiren Büyükkucak, yapılan yalan haberin bir an önce düzeltilmesini istediklerini ifade etti. Eylemin ardından işçiler tarafından televizyon binasına siyah çelenk bırakıldı.
GÖRÜŞME TEKLİFİ GELDİ
Eylem devam ederken, Samanyolu TV yöneticileri, sendikacılarla görüşme çağrısı yaptılar. Eylemin ardından Servi ve Büyükkucak, Samanyolu TV Haber Müdürü Siyami Meydan ile görüştüler. Görüşmenin ardından gazetemize bilgi veren Servi, Meydan’ın konu hakkında bilgisi olmadığını söylediğini ifade etti. Meydan’ın, yaptıkları haberi düzelteceklerini söylediğini belirten Servi, bu yapılmadığı takdirde televizyona tepki göstermeye devam edeceklerini ifade etti. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

DİRENİŞTEKİ İŞÇİLER 100. GÜNDE BULUŞTU

SONRAKİ HABER

GENÇLİĞİN SESİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...