03 Nisan 2009 00:00

Sözlerinin arkasındaymış!

PARTİSİ BİLE ARKASINDA DURAMADI, AMA O, ‘SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM’ DİYOR

Paylaş

“DTP’nin oyları Ermenistan sınırına dayandı” sözleri nedeniyle tepki toplayan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, “Ben bir şey söylemişsem arkasında da dururum” dedi ve sözlerinin farklı biçimlerde yorumlanarak çekiştirildiğini öne sürdü.
Başbakan Yardımcısı Çiçek, şöyle konuştu: “Ben bir şey söylediysem (DTP’nin oyları Ermenistan sınırına dayandı), onun arkasında da dururum. Ama benim kastetmediğim şeylerin dışında yorumlar yapılıyorsa, bunu söylemedim demek de hakkım. Benimde fikir özgürlüğü hakkım vardır. Bu olup bitenlere baktığımızda, bu sözün değerlendirilmesinden öte belli çevrelerin bir linç kampanyasına dönüştürdüğünü de görüyorum.”
‘SÖYLEDİYSEM, SÖYLEMEDİM DEMEM’
Kimlik siyasetinin bu seçimlerde yukarıya doğru çıktığını savunan Çiçek, şöyle devam etti: “Daha evvelden 2004 haritasına bakarsanız bu belli bir bölgedeydi. Şimdi kimlik siyaseti yukarıya çıkıyor. Bu bölgelerin kendilerine mahsus özellikleri var. Kimlik siyasetini merkez yaparsanız, biz bunu yanlış görüyoruz, hizmeti bir tarafa bırakacak, yanlış üzerinden sen bunu verdin o şunu dedi, eğer bu Türkiye’nin yararınaysa onun üzerinden siyaset yapılması lazım.
Benim söylediğim çok açık. Ama bunun üzerinden benim maksadımın ötesinde birileri bir yorum yapıyorsa, benim karşı çıktığım nokta burasıdır. Sayın Başbakan tabi bir cevap vermiş. Benim söylediğim bu çerçevede bir açıklamadır. Ben bir şey söylediysem bunun arkasından demedim demem.”
AKP’li Cemil Çiçek, Başbakan Erdoğan’ın da, kaybettikleri için şaşırdığını söylediği Antalya’ya dair de açıklamalarda bulundu.
“Biz hizmetin oy almak için, en önemli faktör olduğunu düşündük” diyen Çiçek, 29 Mart seçimlerinin bunu tam teyit etmediğini savundu.
Çiçek, “Peki Başbakan neden bu kadar sinirlendi?” sorusuna ise, şu yanıtı verdi: “Belki bunun üzerinden bir şeyler yapılıyordur. Bakan olarak görev aldığımız sırada şunu görmüşüzdür. Seçim lafı telaffuz edilir edilmez, bir takım insan dur bakalım ne olacak diye durgunluğa girerler. İkinci bakanlar değişiyor denince kalemler durur. Her şeyi bakandan arz etmek gibi bir gelenek var. Başbakan’ın belki de kızdığı, ben seyretmedim. Sonradan gazetelerden baktım. G-20 zirvesine giriyor, kabine değişikliği laflarıyla gündemin birden donuklaştırılması, bürokrasinin yavaşlatılması, haberi yazanlarda bunu kötü maksatla yazdı diye düşünmüyorum şahsen. O da bir dedikoduyu kendi yönünden almış.”
Çiçek, “Hükümetin bundan sonraki Kürt politikasında bir değişiklik olacak mı?” sorusuna ise,
“Gündemimizde demokratik açılımlar her zaman var. Zaman zaman imkan olmadı, anayasal engeller oldu. Bunu herkesin görmesi lazım” yanıtını verdi.
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

‘Bir bardak su iç, otur’ pozisyonunda olmadık

SONRAKİ HABER

Komşuda grev vardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...