03 Nisan 2009 00:00

Ağrı’da polis halka müdahale etti

AĞRİ’da seçimlere hile karıştırıldığı gerekçesiyle DTP’nin yaptığı itirazın karara bağlanması beklenirken, 4 gündür tepkilerini sokağa çıkarak gösteren DTP’liler sabah saatlerinden itibaren seçim bürosu önünde toplanmaya başladılar.

Paylaş

AĞRİ’da seçimlere hile karıştırıldığı gerekçesiyle DTP’nin yaptığı itirazın karara bağlanması beklenirken, 4 gündür tepkilerini sokağa çıkarak gösteren DTP’liler sabah saatlerinden itibaren seçim bürosu önünde toplanmaya başladılar. Kitlenin toplanmasıyla birlikte kentte yoğun önlemler alınırken, Ağrı’nın giriş ve çıkışlarında da arama noktaları kuruldu. Başta Van, Bitlis, Iğdır, Kars, Ardahan ve Muş olmak üzere birçok çevre il ve ilçelerden yüzlerce kişi de DTP’lilere destek vermek amacıyla Ağrı’ya geldi.
Akşam saatlerinde polis DTP’lilere gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale etti. Müdahalede DTP Ağrı Belediye Başkan Adayı Murat Öztürk de yaralanırken, milletvekilleri gazdan etkilendi.
Kent geneline sıçrayan olaylar sırasında polisler milletvekillerinin kaldığı Ağrı Oteli başta olmak üzeri birçok iş yeri ve binanın camlarını kırarak, insanları tartakladı.
Olaya müdahale etmek isteyen DTP Van Milletvekili Özdal Üzer, Emniyet Müdürüyle görüşmek isterken, robocop polislerin saldırısına uğradı. Otel önünde bulunan birçok kişi de gözaltına alındı. Gaz bombaların atıldığı müdahale milletvekilleri de otelde mahsur kaldı.
ASKERLER KENTE GİRDİ
Olayların kent geline yayılması üzerine askerlerde kente merkezine girdi. Kentin birçok noktasına konumlanan askerler resmi kurumları ablukaya aldı.
Kitle ile güvenlik güçleri arasında devam eden çatışmalar yayılırken, güvenlik güçlerin attığı gaz bombalarından dolayı kentte dumanlar yükseldi. (Ağrı/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

İçilebilir su kasıtlı olarak kirletiliyor

SONRAKİ HABER

‘NATO uluslararası hukuku ihlal ediyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...