03 Nisan 2009 00:00

A’DAN Z’YE

“Ölenin arkasından konuşulmaz” diye biliyor olsak da, ata sözlerimiz öyle demiyor.

Paylaş

“Ölenin arkasından konuşulmaz” diye biliyor olsak da, ata sözlerimiz öyle demiyor.
“Koca Reis-Muhsin Bey”, “...maneviyatçılık ve demokratik temelleri üzerinde yükselen Türk milliyetçiliği davasının dava adamı”, “yiğit Sivas’ın evliya tabiatlı oğlu”, “adam gibi adam”, “sadası nesiller boyu yaşayacak adam”, “İslam ve Türk dünyasına karşı gelen şer güçlerine karşı koyan adam...”
Daha çokça sevgi, övgü sözleri.
Seçime 3 gün kala iptal edilen yurtdışı-yurtiçi programları...Akın akın ziyaretler...Sağı-solu, askeri-sivili, dindarı-dinsizi, fakiri-zengini, Kürdü-Türkü ile tek ses, tek yumruk haline gelen milletimiz...
Kimse akıl edip sormadı: O yüce dağın başında hiç mi kurt yoktu?
Hani kurt dumanlı havayı severdi?
Diyelim ki askerler, sivil savunmacılar, korucular, AKUT’çular, köylüler, ülkücüler ulaşamadılar yukarılara; peki bu soyka kurtlara ne oldu?.. Tarih boyu yol göstermediler mi bizlere?.. Kocadılar galiba!..
Kurt kocayınca da böyle oluyor işte... Şimdi Tacettin Dergahı’ndaki ulular başta olmak üzere “Üşüyoruz başkan” diyen gönüldaşları, Abdullah Gül, Tayyip Bey, Bahçeli, Baykal, Demirel, Köksal Toptan, Numan Bey, Haşim Kılıç, Hasip Kaplan, Orgeneral İlker Başbuğ, Orgeneral Hasan Iğsız, Tansu Çiller, Mehmet Ağar, Korkut Eken; herkes ama herkes, Fethullah Hoca’yı dinlemelidir. AKP Milletvekili Selami Uzun’u dinlememelidir!
Şunun için; Fethullah Hoca “kurcalayın” diyor.
Eşref Bitlis kazasını da anımsatarak sorular soruyor: “Bu helikopter nasıldır? Niye böyle bir şeye itildim, neden ille bununla götürülmek istendim?..”
Akıllı adam...
Selami Uzun ise akılsız demeyeceğim ama aklına da akıl-sır erdiremediklerimden. Meclis’teki konuşmasında; “Kar ve fırtınayı üzerimizden eksik etmeyen yüce Allah, belki de zamanında bulmamızı istemedi” dedi.
Orta yerde acı bir olay, iki mümin ve iki ayrı fikir var.
Gerçekten bu olay araştırılmalı. “Selami Uzun, bir şeylerin üstünü mü örtüyor?”; bu bile sorulmalı.
Yüce devletimiz yüzlerce ülkücüye onca iş verip sonrasında onları komünistlerle eş tutup ipe çekmedi mi?.. Onun için Fethullah Hoca’nın sözü dinlenmeli. İş kurcalanmalı...
Çok eskilere, köklere gidilmeli; Tansu Çiller’in -bakmayın şimdi numaradan cenaze cemaatinin içerisinde bulunduğuna- “Koca Reis” hakkında Meclis’te “Katil” dediği bile hatırlanmalı...
Beştepe, Bahçelievler, Piyangotepe, Site Yurdu, Maraş, Çorum, iki kez Sivas...
Ne diyordu Cemil Çiçek Bey: Adam gibi adam!..
Atalarımız ise “Kör olur badem gözlü olur” diyor.
“Allah rahmet eylesin” ne diyelim; Allah, Kenan Evren’e uzun ömürler versin... Ne biçim adaletse!.. Gençlerden alıp moruklara veriyor!..
ALİ BALKIZ
ÖNCEKİ HABER

GERÇEK

SONRAKİ HABER

BAŞYAZI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...