04 Nisan 2009 00:00

Süper Lig heyecanına dönüş

İspanya maçlarından sonra futbolda gözler yeniden lige çevrildi. Ligin 26. haftasında bugün 4 maç oynanacak. Lider Sivasspor deplasmanda Denizlispor ile karşılaşırken, haftaya ikinci sırada giren Beşiktaş, Kayserispor'u konuk edecek.

Paylaş

Süper Lig'in 26. haftası bugün oynanacak 4 karşılaşmayla açılacak.
A Milli Takım'ın İspanya ile yaptığı maçlar nedeniyle lige verilen arayı Antalya'da kamp yaparak değerlendiren 50 puanlı lider Sivasspor, deplasmanda 12. sıradaki Denizlispor ile karşılaşacak. Sivasspor bu kritik deplasmanı kayıpsız geçerek zirvedeki yerini korumak isterken son haftaların formda ekibi Denizlispor da karşılaşmadan galibiyetle ayrılarak çıkışını sürdürmek ve alt sıralardan uzaklaşmak amacında.
Denizli Atatürk Stadı'nda saat 16.15'de oynanacak maç Lig TV'den naklen yayınlanacak.
Sezonun ilk yarısında Sivas'ta oynanan maçı Sivasspor 3-1 kazanmıştı.
Bu sezon ilk kez 3. haftada liderlik koltuğuna oturan Sivasspor, daha sonraki haftalarda rakiplerine kaptırdığı liderlik koltuğunu 15. haftada Trabzonspor'dan devraldıktan sonra bir daha bırakmadı.
11'i üst üste olmak üzere 12 hafta liderlik koltuğunu elinde tutan Sivasspor, geride kalan 25 haftada liderlik koltuğunda en fazla oturan takım oldu. Geride kalan haftalarda Trabzonspor 8, Beşiktaş 4, Galatasaray ise 1 hafta liderlik koltuğunu elinde tuttu.
12 DEPLASMANDA
4 GALİBİYET
Bu sezon dış sahada Kocaelispor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, G.Birliği ve A.Gücü'nü yenmeyi başaran Sivasspor, deplasmanda Trabzonspor, Beşiktaş, Eskişehirspor, Kayserispor ve Bursaspor ile de berabere kaldı.
Ankaraspor, Antalyaspor ve Fenerbahçe'ye ise dış sahada mağlup olan kırmızı-beyazlı ekip, bu sezon aldığı 3 yenilginin 3'ünü de deplasmanda yaşadı.
Dış sahada yaptığı 12 maçta 4 galibiyet, 5 beraberlik, 3 yenilgi alan Sivasspor, deplasmanda 17 puan topladı.
Geride kalan 7 maçta Sivasspor, rakibinin filelerine 8 gol atarken, kalesinde 10 gol gördü.
BEŞİKTAŞ'IN GÖZÜ
ZİRVEDE
Haftaya 49 puanla ikinci sırada giren Beşiktaş, liderlik hesaplarıyla ligin dişli ekiplerinden Kayserispor'u konuk edecek. Siyah-beyazlı takım Kayserispor'u yenmesi, Sivasspor'un da Denizlispor deplasmanında puan kaybetmesi halinde liderliğe yükselecek. Lig ve Türkiye Kupası olmak üzere son 14 resmi maçında yenilgi yüzü görmeyen ve 11 galibiyet, 3 beraberlik alan Beşiktaş, Kayserispor önünde bu başarılı grafiğini sürdürmeyi amaçlıyor.
BJK İnönü Stadı'nda saat 20.00'de oynanacak mücadele Lig TV'den naklen yayınlanacak.
KAYSERİSPOR
ZOR YİYOR
Kayserispor bu sezon savunmasıyla ön plana çıktı. Ligde 37 puanla 7. sırada bulunan sarı-kırmızılı ekip, kalesinde gördüğü 17 golle ligin en az gol yiyen takımı unvanını elinde bulunduruyor. Rakibine ligdeki son 4 maçta da gol atma başarısı gösteremeyen Beşiktaş, bu sezon Kayseri'deki karşılaşmayı 1-0 yitirmiş ve bu maçta liderliği bırakmak zorunda kalmıştı. Kayserispor, bu sezon İstanbul'da Fenerbahçe'yi 4-1 yenerken, Galatasaray ile de 1-1 berabere kaldı.
İLK PEŞİNDE
Son maçlarda başarılı bir performans sergileyen Beşiktaş, bu sezon zirvedeki takımlara karşı ise zorlanıyor. Ligde 25. hafta sonu itibariyle ilk 7 sırada bulunan rakipleriyle yaptığı maçlarda henüz galibiyet sevinci yaşayamayan Beşiktaş, lider Sivasspor ile iki maçta da 1-1 berabere kaldı. Trabzonspor'a karşı ilk maçta deplasmanda 0-0, kendi sahasında da 1-1 beraberlik alan siyah-beyazlı ekip, deplasmanlarda ezeli rakipleri Fenerbahçe'ye 2-1, Galatasaray'a da 4-2 mağlup olarak güçlü takımlar karşısında hayal kırıklığı yaratmıştı. Üst sıralardaki takımlardan Ankaraspor'a kendi sahasında 3-1 yenilen Beşiktaş, yarınki rakibi Kayserispor'a ise deplasmanda 1-0 yenilmişti.
GÖKHAN ZAN YOK
Siyah-beyazlı takımda uzun süredir sakatlık yaşayan Gökhan Zan, Kayserispor karşısında da forma giyemeyecek. Hafta içi gerçekleştirilen antrenmanlarda sakatlık sıkıntısı yaşayan Delgado ve Yusuf'un durumu ise belirsiz.
Süper Lig'de haftanın programı:
Bugün:
13.30 Konya-Hacettepe
13.30 Ankara-Bursa
16.15 Denizli-Sivas
20.00 Beşiktaş-Kayseri
Yarın:
13.30 Antalya-G.Birliği
13.30 A.Gücü-Kocaeli
15.15 Trabzon-Belediye
19.00 F.Bahçe-Eskişehir
6 Nisan Pazartesi:
20.00 G.Antep-G.Saray
(SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Gök’ün tutukluluğuna itiraz reddedildi

SONRAKİ HABER

seçmen ne demek istedi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...