04 Nisan 2009 00:00

Gök’ün tutukluluğuna itiraz reddedildi

SİİRTE’ te Newroz Bayramı’nı izlerken önce tartaklanarak gözaltına alınan ardından da tutuklanan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Abdurrahman Gök’ün tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi.

Paylaş

SİİRTE’ te Newroz Bayramı’nı izlerken önce tartaklanarak gözaltına alınan ardından da tutuklanan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Abdurrahman Gök’ün tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi. Siirt Savcılığı, Bilal Aşkara, Resul Yıldız, Cihan Obuz, Teyfik Yılmaz, Ahmet Tiryaki, Ziyarettin Akın ve Yakup Akça isimli kişilerle birlikte gözaltına alınan ve İzmir’de de hakkında açılan bir davada ifadesinin eksik olduğu belirtilen Gök için ek gözaltı süresi vermişti.
POLİS TARTAKLAYARAK GÖZALTINA ALDI
25 Mart’ta Siirt Cumhuriyet Savcılığı’na, ardından da tutuklama talebiyle Siirt Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen Gök, “PKK örgütü propagandası” iddiasıyla tutuklanarak Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderilmişti.
Siirt’te Newroz’u izleyen DİHA’nın diğer bir muhabiri Celal Kalpak, bianet’e tanık olduğu olayı şöyle aktardı: “Gök gözaltına alınırken Newroz’un kutlandığı alanın çıkışındaydık. Polis onu tartaklayarak gözaltına aldı. Ben itiraz edince, bir polis müdürü ‘arkadaşın polislere taş atmış’ dedi. Bunun inandırıcı olmadığını, onun sadece gazetecilik yaptığını, uygulamanın keyfi olduğunu söyledim.”
DOKUZ GÜNDÜR
HAPİSTE
Gök’e her defasında farklı suçlamalar yöneltildiğini iddia eden Kalpak, “Önce ‘polise taş attı’ dediler, tutmayınca ‘kitleyi yönlendirdi’ oldu; son olarak da not defterinde pankart, döviz ve sloganlar yazılı olduğu için ve Roj TV’ye bağlandığı gerekçesiyle ‘örgüt propagandası’ iddiasıyla tutuklandı” şeklinde konuştu. Avukat Servet Özen’in, gözaltına alındığı sırada işkence ve kötü muamele gördüğü savunulan Gök ile ilgili Siirt Devlet Hastanesi’nin verdiği ancak şu anda savcılıkta bulunan sağlık raporu ve belgeleri incelendikten sonra sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.
BEŞ MUHABİRİMİZ
SERBEST BIRAKILSIN
26 Mart’ta bir açıklama yapan DİHA sorumlu müdürü Devrim Göktaş, Gök ve diğer dört tutuklu muhabirlerinin serbest bırakılmasını isteyerek, basın örgütlerini ve kamuoyunu da “bu haksız ve hukuksuz uygulamalara karşı duyarlı olmaya” çağırdı.
Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde (GGC) düzenlenen basın toplantısına Demokratik Toplum Partisi (DTP) Grup Başkan Vekili Selahattin Demirtaş da, Gök’ün tutuklamasından Siirt Valisi ve Emniyet Müdürü’nü sorumlu tutmuştu.
DİHA Ajansı, daha önce de yaptığı açıklamada, Ajans Çalışanları Ali Buluş, Mehmet Karaaslan, Faysal Tunç ve Behdin Tunç’un da “PKK ile bağlantılı olmak” suçlamasıyla hapiste bulunduğunu açıklamıştı. Ancak tutuklamaların kesin olarak “gazetecilik faaliyetleri” ile ilgili olup olmadığı henüz bilinmiyor. (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Bir hareketimizle denizi 500 yıl kirletiyoruz

SONRAKİ HABER

Süper Lig heyecanına dönüş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...