04 Nisan 2009 00:00

MHP’liler arasında seçim kavgası ölümle sonuçlandı

Kars’ta yapılan yerel seçimler sonra yaşanan gerginlik devam ediyor. Seçim sonrasında bir grup MHP’li arasında çıkan tartışma ölümle sonuçlandı.

Paylaş

Kars’ta yapılan yerel seçimler sonra yaşanan gerginlik devam ediyor. Seçim sonrasında bir grup MHP’li arasında çıkan tartışma ölümle sonuçlandı. Tartışma daha sonra silahlı kavgaya dönüştü. Silahlı kavgada bir kişi yaşamını yitirdi. Olayla ilgili olarak Ülkü Ocakları Eski Kars İl Başkanı K.B.’nin de aralarında bulunduğu 7 kişi yaralanırken, 13 kişi gözaltına alındı. Polis ikisi olay yerinde olmak üzere 8 adet tabanca bir adet de bıçak ele geçirdi. Edinilen bilgilere göre olay önceki akşam saatlerinde iki ayrı yerde Çamlıca Durağı olarak bilinen İsmail Aytemiz Caddesi ve Bahri Dağdaş Caddeleri üzerinde meydana geldi. Aralarında Ülkü Ocakları eski İl Başkanı K.B.’nin de bulunduğu bir grup MHP’li arasında seçim öncesine dayalı ve seçim sonrası yaşanan gelişmeler yüzünden tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine tartışma silahlı bıçaklı kavgaya dönüştü. Kavgada 4 kişi yaralandı. Ağır yararlanan İ.Ö müdahaleyle rağmen kurtarılamadı. K.B polisin ‘dur’ ihtarına uymayınca, polis tarafından ayağından vuruldu. Yaralılar Kars Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınırken, İ.Ö. tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
ADAYLIKLA BAŞLAYAN KAVGA
Silahlı kavgaya neden olan olay ise seçim öncesinde MHP’den belediye başkanlık adaylık süreciyle başladığı iddia edildi. MHP’den aday adaylığı için başvuruda bulunan Metin Özad, aday gösterilmeyence bu kez Demokrat Parti’den adaylık için başvuruda bulundu. Demokrat Parti’de MHP’den yaptığı başvurudan dolayı adaylığını kabul etmedi. Böylece Özad, seçimlere giremedi. Bunun üzerine Metin Özad’ın seçimde taraftarlarını belediye başkanlığı için AKP’ye, belediye encümenliği ve il genel meclis üyeliği içinde MHP’ye oy vermesi yönünde yönlendirdiği öne sürüldü. MHP’lilerde bu iddia üzerine belediye başkanlığını Metin Özad’ın yüzünden kaybettiklerini düşünerek kendi aralarında kavga ettiler. Önceki gün yaşanan silahlı bıçaklı kavga ölümle sonuçlanmıştı. Öte yandan DTP Kars Belediye Başkanı Adayı olan Ayşe Alınak’ta seçim sonrasında basın açıklaması yaptı. Bütün baskı ve yaşanan hukuksuzluğa rağmen Kars genelinde üç belediye aldıklarını belirten Alınak, Kars halkına teşekkür etti. (KarsEVRENSEL)
Deniz Eren
ÖNCEKİ HABER

Polis müdahalesi Ağrı’da gerginliği artırdı

SONRAKİ HABER

Yangından mal kaçırır gibi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa