05 Nisan 2009 00:00

İlaçlar marketlere taşınıyor

Ekonomik krizden dolayı 100 mağazasını kapatan FOR YOU marketler zinciri Drugstore adıyla yeniden açılmaya hazırlanıyor.

Paylaş

Ekonomik krizden dolayı 100 mağazasını kapatan FOR YOU marketler zinciri Drugstore adıyla yeniden açılmaya hazırlanıyor.
Türkçe karşılığı eczane anlamına gelen Drugstore ile ilaçlar markete taşınacak. Eczacılıkla ilgili bilgisi olmayan kişilerin hizmet vereceği FOR YOU’lar ile halk sağlığı da tehlikeye atılıyor. Zayıflama ilaçlarının özendirildiği dönemlerde ölümle sonuçlanan birçok olay yaşandı. Önümüzdeki dönemde de benzeri sorunlarla karşı karşıya kalınacak. FOR YOU, yasal bir izin alınmamasına karşın afişlerini çoktan asmış. AKP’li Cüneyt Zapsu ve ailesine ait olan marketler zinciri, yasal bir izin olmamasına rağmen oldukça iddialı. FOR YOU’nun Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Zapsu Referans gazetesine verdiği demeçte ilaç satmak gibi bir düşüncelerinin olmadığını, mağazalar yenilenirken görsel anlamda çirkinlik olmasın diye afişleri astıklarını iddia etse de eczacılar atılan adımın arkasının geleceğini düşünüyor.
ŞÜPHE UYANDIRIYOR
Şişli FOR YOU mağazası önünde basın açıklaması yapan eczacılar, afişlerin 29 Mart yerel seçimlerinin hemen ardından asılmasının şüphe uyandırdığını söyledi.
Bir dönem mucize gibi gösterilen zayıflama ilaçları nedeniyle yaşanan ölüm vakalarını hatırlatan İstanbul Eczacı Odası Başkanı Semih Güngör, afişlerin derhal indirilmesini istiyor.
“İlaçların eczane dışında satılması isteniyor. Bu yasal olarak mümkün değil ancak bu asılan afişler son derece cüretkâr bir adım atılacağını gösteriyor’ diyen Güngör, ilaçların eczaneler dışına taşınmasına izin vermeyeceklerini belirtti. Türkiye’deki ilaç pazarının ilaç tekellerinin iştahını kabarttığını, ilaçların yavaş yavaş geri ödeme kapsamından çıkarılacağını belirten Güngör, “Kimse yanlış anladılar, böyle bir şey yok” demesin. FOR YOU adlı mağaza afişlerini indirmediği sürece biz bunu meydanlarda duyuracağız. Halkımızı ilaç tekelerinin insafına terk etmeyiz” dedi. (İSTANBUL)
Yeşim Özdemir
ÖNCEKİ HABER

MERCEK

SONRAKİ HABER

Bakanlık’tan ‘kene’ uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...