05 Nisan 2009 00:00

Silahlı kışkırtma protesto edildi

MERSİN Limanı’nda sendikalı oldukları için işten atılan AKANSEL’li işçilerin, patron ve korumaları tarafından silahla tehdit edilmesi protesto edildi.

Paylaş

MERSİN Limanı’nda sendikalı oldukları için işten atılan AKANSEL’li işçilerin, patron ve korumaları tarafından silahla tehdit edilmesi protesto edildi. Liman işçilerinin eş ve çocuklarıyla katıldıkları eylemde, Mersin’deki emek ve demokrasi güçlerinin temsilcileri de hazır bulundu. Sendikalılar, öğrenciler ve işçilerin komşuları, mücadele kazanılana kadar her türlü baskıyı birlikte göğüsleyeceklerinin sözünü verdi.
Mersin Limanı önünde toplanan yüzlerce insan, AKANSEL patronunu protesto etti. TÜMTİS Genel Sekreteri Gürel Yılmaz, “İşçilerin kazanacağını anlayan patronun tahammülsüzlüğü” olarak yorumladığı olay hakkında, Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurunda bulunduklarını söyledi. Eylemde “Yaşasın sınıf dayanışması”, “İşçiye uzanan eller kırılsın”, “İş, ekmek yoksa barış da yok”, “Yaşasın sendikal mücadelemiz” ve “El ele, kol kola sendikayla limana” sloganları atıldı.
İşçilerin anayasal haklarını elde etmek için 89 gündür mücadele verdiklerini belirten TÜMTİS Genel Sekreteri Gürel Yılmaz, işverenin buna karşılık olarak işçi kıyımına ve tehditlere devam ettiğini söyledi. Bugüne kadar 124 işçinin sendikalı olduğu için işten atıldığını söyleyen Yılmaz, “İşveren, işçilerin anayasal haklarına saygı gösterip bu sorunu çözmek yerine, işten atmayla, tehditle ve provokasyonlarla yıldırmaya çalışıyor” dedi.
Türk-İş İl Temsilcisi Petrol-İş Şube Başkanı Adil Alaybeyoğlu ise, yasaların herkes için geçerli olmasını istedi. Alaybeyoğlu, “Provokasyon ve engellemeler yüzünden yaşanacak olanlardan, herkes eşit şekilde sorumlu olacaktır” dedi
Liman önündeki eyleme katılanlar, daha sonra işçilerle birlikte halay çektiler. (Mersin/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İsveç işçi sınıfı direnişteki Menderes işçisinin yanında

SONRAKİ HABER

MERCEK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...