05 Nisan 2009 00:00

NATO karşıtlarına polis saldırısı

ULUSLARARASI savaş örgütü NATO’yu protesto gösterileri dün de zirvenin yapıldığı şehirlerde devam etti. NATO zirvesinin yapıldığı Strasbourg’da, zirveyi protesto etmek isteyen göstericilere polis gaz bombalarıyla müdahale etti.

Paylaş

ULUSLARARASI savaş örgütü NATO’yu protesto gösterileri dün de zirvenin yapıldığı şehirlerde devam etti. NATO zirvesinin yapıldığı Strasbourg’da, zirveyi protesto etmek isteyen göstericilere polis gaz bombalarıyla müdahale etti. Şehir cadde ve sokaklarını geniş ölçüde trafiğe kapatan binlerce polis, kent merkezinde toplanmak için gruplar halinde hareket eden yüzlerce göstericiyi gaz bombaları kullanarak dağıtmaya çalıştı. Kent merkezindeki NATO karşıtı gösterilerde ise polis 25 kişiyi gözaltına aldı.
Fransa ile Almanya arasındaki köprüye ulaşmaya çalışan protestocuları, barikat kurarak engelleyen polisle göstericiler arasında çatışma çıktı. Çatışma sırasında bir otel ateşe verildi.
Savaşı protesto eden ve NATO’nun, Batı emperyalizminin maşası olduğunu söyleyen göstericilere polis biber gazıyla cevap verdi.
Ren nehrinin Almanya kısmında bekleyen 5000 kişinin Strasbourg’a geçmesine ise polis engel oldu.
NATO zirvesi dolayısıyla düzenlenen gösteriler, liderlerin eşleri için hazırlanan sosyal programların aksamasına da neden oldu. NATO liderlerinin eşleri, “güvenlik” gerekçesiyle, bir kanser hastanesine yapacakları ziyareti iptal etti. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

ÖZGÜRLÜK YOLU

SONRAKİ HABER

Gündem Afganistan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...