05 Nisan 2009 00:00

NATO dağıtılsınİncirlik kapatılsın

ADANA’da savaş karşıtları NATO’ya karşı İnönü parkında bir araya geldi. Sloganlar eşliğinde Merkez Camii önüne kadar gelen savaş karşıtları, buradan araçlarla ABD konsolosluğu önüne geldi.

Paylaş

ADANA’da savaş karşıtları NATO’ya karşı İnönü parkında bir araya geldi. Sloganlar eşliğinde Merkez Camii önüne kadar gelen savaş karşıtları, buradan araçlarla ABD konsolosluğu önüne geldi. ABD Başkanı Barak Obama’nın Türkiye ziyaretini de istemeyen savaş karşıtları adına kurum temsilcileri, konsolosluk önüne siyah çelenk bıraktılar. Tekrar araçlarla yola çıkan savaş karşıtları, İncirlik üssüne 1 km. kala araçlardan inerek İncirlik girişine kadar yürüdüler.
KONSOLOSLUĞA
SİYAH ÇELENK
Savaş karşıtları burada bir basın açıklaması yaptılar. Basın açıklamasını okuyan KESK Dönem Sözcüsü Güven Boğa, Dünya savaş karşıtlarının NATO’nun saldırgan askeri ve nükleer politikalarını protesto etmek ve savaşsız, adil bir dünya hayalini savunmak üzere bugün dünyanın her yerinde alanlarda olduğunu belirtti. ”Dünya halkları, hak için, özgürlük için nerede seslerini çıkardıysa, orada tepelerine NATO bindi” diyen Boğa, ”Gizli çeteler örgütlemek, Gladyo”lar, Kontrgerillalar kurmak, bu karanlık örgütlenmelerin eliyle katliamlar tertiplemek, darbeler yaptırmak ve kapitalizmin bekasını korumak NATO’nun işiydi” dedi.
Mitingde ellerinde ayakkabı şeklinde dövizler taşıyan Emek Partisi ve Emek Gençliği üyeleri Türkiye’yi ziyaret edecek olan ABD Başkanı Barak Obama’ya mesaj gönderdi.
(Adana/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Türkiye, NATO’nun ayak işlerini yapıyor

SONRAKİ HABER

İzmir’de NATO üssüne yürüdüler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...