06 Nisan 2009 00:00

1 MAYIS BİRLİKTE VE YAYGIN KUTLANSIN!

1 MAYIS’ın artan saldırılara karşı birlikte ve yaygın kutlanması gerektiğini bildiren Türk-İş İstanbul Şubeler Platformu, konfederasyonları duyarlı olmaya çağırdı.

Paylaş

1 MAYIS’ın artan saldırılara karşı birlikte ve yaygın kutlanması gerektiğini bildiren Türk-İş İstanbul Şubeler Platformu, konfederasyonları duyarlı olmaya çağırdı.
Platform tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Dünyada ve ülkemizde yaşanan kapitalist kriz, işsizliği büyütüyor, yoksulluğu artırıyor. Kapitalist sistem, içine düştüğü krizden kurtulmak için işçi ve emekçilere dönük daha büyük saldırılar peşinde. Açıklanan tedbirler ve paketler, zaten işsizlik ve yoksulluk içinde olan emekçileri bir kez daha vuruyor” dendi. Son olarak toplanan G-7 ve G-20 ülkelerinin, tekellerin çıkarlarını korumak için kararlar aldığına dikkat çekilen açıklamada, Başbakan Erdoğan’ın kamu harcamalarını kısıtlayan bu kararların altına imza attığı hatırlatıldı.
TALEPLER
“Bu şu anlama geliyor; daha fazla işsizlik ve daha fazla açlık. Zenginin daha zengin olacağı, yoksulun açlıkla terbiye edileceği anlamına geliyor” denilen açıklamada, sermayenin ve patronların talepleri için bir araya gelenlere karşı mücadeleyi ortaklaştırma çağrısı yapıldı.
Açıklamada 1 Mayıs’ta dile getirilmesi gereken talepler şöyle sıralandı:
* İşten atmalar yasaklansın,
* Asgari ücret artırılsın, açlık sınırının üzerine çıkarılsın,
* Parasız eğitim ve parasız sağlık her yerde uygulansın,
* Kriz gerekçesiyle ücretsiz izinlere son verilsin, eşit işe eşit ücret sağlansın,
* Sendikal hak ve özgürlüklere sınırsız özgürlük tanınsın,
* Özelleştirmeler durdurulsun,
* IMF ile anlaşmalar iptal edilsin, yeni anlaşmalar yapılmasın...
DUYARLILIK ÇAĞRISI
Şubeler Platformu- nun yaptığı açıklama şöyle devam etti: “Biz işçi ve emekçilerin temsilcileri olarak, bunlara karşı bu mücadelenin; yaklaşan 1 Mayıs’ın da, talepler etrafında, başta sendikal konfederasyonlar olmak üzere tüm emek dostlarıyla birleşik olarak başta İstanbul olmak üzere tüm yurtta birlikte kutlanması ile saldırılara daha güçlü bir cevap verileceğini düşünüyoruz. Bu nedenle bizler, Türk-İş İstanbul Şubeler Platformu olarak 1 Mayıs’ın birlikte en yaygın biçimde işçi sınıfına ve onların müttefiklerine yakışacak bir şekilde kutlanmasını istiyor ve tüm sendikaların, konfederasyonların duyarlı davranmalarını talep ediyoruz.” İSTANBUL
ÖNCEKİ HABER

Seçim sonuçları doğru değerlendirilmeli

SONRAKİ HABER

İşkolu itirazları komediye döndü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa