06 Nisan 2009 00:00

Beşiktaş zorlanarak kazandı

Sivassporla liderlik mücadelesini sürdüren Beşiktaş, maçın 60 dakikasını 10 kişi oynayan Kayserispor’u yenerken zorlandı.

Paylaş

Beşiktaş önceki akşam oynanan ve maç öncesi olayların çıktığı karşılaşmada, Kayserispor’dan üç puanı Yusuf Şimşek’in tek golüyle aldı. Kayserispor maçın üçte ikilik bölümünü 10 kişi oynadı. Sayısız fırsattan yararlanamayan Beşiktaş farkı kaçırdı, ancak lider Sivasspor’un peşini bırakmadı
Kayserispor’un henüz 32. dakikada 10 kişi kalmasıyla yakaladığı avantajı zor da olsa kullanan Beşiktaş maç boyunca inanılmaz pozisyonlar buldu. Bobo kaçırdığı gollerl esaç-baş yoldurttu. Yusuf Şimşek’in tek golüyle kazanan Beşiktaş, Kayseri engelini zor da olsa aştı, zirve yarışını sürdürdü.
8. dakikada Ernst’in ara pasıyla buluşan Bobo sağdan ceza sahasına girerek kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bobo’nun vuruşu son anda Souleymanou’ya çarparak kornere çıktı.
23.’te Bilal ön direğe ortaladı. Beşiktaş savunması uzaklaştırsa da top kısa düştü Mehmet Topuz vurdu, top yan direğe çarparak auta çıktı.
27’de Serdar Özkan sağ kanattan çalımlarla getirdiği topu ceza sahası içindeki Yusuf’a gönderdi. Tecrübeli oyuncu topu gelişine kaleye gönderdi: 1-0
41’de orta sahadan aldığı topu ceza sahası içine kadar süren Ernst bir anda Souleymanou’yu ile karşı karşıya kaldı. Alman futbolcunun şutu direğin solundan auta çıktı.
42’de Ernst’in pasıyla ceza sahasına sağdan giren Bobo kaleciyle karşı karşı kaldı. Brezilyalı oyuncu Souleymanou çalımlamak isteyince top Kayserispor kalecisinde kaldı.
48’de Serdar Özkan’ın pasıyla sağdan inen Ernst, Bobo’ya ortaladı ama Brezilyalı boş kale yerine topu kafayla auta gönderdi.
53’te sağdan ceza sahasına giren Ekrem, Bobo’yu topla buluşturdu. Brezilyalı yıldız bomboş pozisyonda şutunu attı, meşin yuvarlağı yine auta yolladı.
67’de solda topla buluşan Yusuf, ceza sahası üzerindeki Ekrem’e nefis pas attı. Kaleyi cepheden gören genç futbolcunun gelişine vuruşunda top savunmaya çarparak kornere çıktı.
Maç atılan tek golle sona erdi. Böylece Beşiktaş lider Sivasspor’u takibini sürdürdü. (SPOR SERVİSİ)

POLİS HER YERDE AYNI POLİS
BEŞİKTAŞ’ta taraftarların destek yürüyüşünde polisin saldırısı sonucu olaylar çıktı.
Siyah-Beyazlı taraftarların önceki akşam oynanan Kayserispor maçı öncesinde takımını motive etme düşüncesiyle organize ettiği meşaleli yürüyüş sırasında, polis ile taraftarlar arasında olaylar yaşandı. Çok sayıda taraftar polis copları ve sıkılan su ve biber gazından kaçarken yaralandı.
Beşiktaşlı futbolcuları taşıyan takım otobüsünün Yıldız Yokuşu’ndan BJK İnönü Stadı’na kadar gelişine meşalelerle eşlik etmek isteyen taraftarlar yolu trafiğe kapattı. Yaşanan izdiham nedeniyle yolu trafiğe açmak isteyen polis taraftarlara müdahale etti.
Binlerce Siyah-Beyazlı taraftarla karşı karşıya kalan polis zor anlar yaşadı. Taraftarların müdahaleye tepki göstermesi üzerine Emniyet güçleri kalabalığın üstüne önce panzerlerden su sıktı. Taraftarlar bunun üzerine tepki gösterince Emniyet güçleri biber gazı sıkarak taraftarı dağıtmaya çalıştı.
Bu sırada meydana gelen arbedede çok sayıda taraftar yaralandı. Özellikle biber gazı sıkılmasının ardından yaşlı, genç, kadın ve çocuklar zor anlar yaşadı.
Bu arada, Beşiktaş taraftarları çıkan olaylar nedeniyle maç başlamasına rağmen stada giremezken, stat içinde de tribünler, ‘’Emniyet dışarı’’ diye sık sık tezahürat yaparak tepkilerini sürdürdüler.
“Polis Haftası” nedeniyle çocukların polis üniforması giyerek tören geçişi yapması, tribünlerden tepki gördü. Beşiktaş da sahaya, “Türk Polis Teşkilatımızın 164. Yılı Kutlu Olsun” yazılı pankartla çıkınca, protestolar daha da arttı.
KULÜP POLİSİ SAVUNDU
Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu, stat dışında yaşanan olaylarla ilgili açıklama yaptı.
Siyah-beyazlı kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Bugün oynanan Beşiktaş-Kayserispor maçının öncesinde Beşiktaş taraftarları takımımız lehine tezahüratlar yapmak için bir araya geldiklerinde maalesef son derece üzüntü verici olaylar meydana gelmiş, taraftarlar arasına giren, davranışları asla kabul edilemeyecek bazı gruplar polisimize karşı zaman zaman hoş olmayan davranışlarda bulunmuşlardır. Özellikle polis teşkilatımızın 164. yılını kutladığımız böyle bir haftada sağduyudan, itidalden yoksun kişilerin görevlilere yaptığı bu yanlış hareketler Beşiktaş camiasını ve yönetimimizi derinden üzmüştür.” (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

MEDYATİK

SONRAKİ HABER

komik siyaset!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...