07 Nisan 2009 00:00

ÖMRÜ UZATAN 7 GIDA

BADEM KÖTÜ KOLESTEROLE KARŞI

Paylaş

BADEM KÖTÜ KOLESTEROLE KARŞI
Omega-3 asitli yağlar açısından oldukça zengin bir besin olan badem, kandaki kötü kolesterol (LDL) oranını yüzde 4.4 oranında düşürüyor. Badem, böylece damar tıkanıklıklarını önleyerek, dolaşım sisteminin düzenli olarak çalışmasını sağlıyor; kalbi koruyor.
DİYABETE KARŞI İKİ FİNCAN KAHVE
Günde iki fincan kahve, özellikle orta yaşlardan sonra görülen parkinson ve tip-2 diyabete karşı vücudu koruyor. Kahvede bulunan kafein maddesi, diyabete yakalanma riskini yüzde 35 azaltıyor. Ayrıca ağrı kesici özelliği de bulunuyor.
TARÇIN KAN ŞEKERİNİ DÜZENLİYOR
Tarçın kan şekerini düzenliyor, ayrıca sinir sistemini rahatlatıyor. Öte yandan köri baharatının içinde bulunan tumerik adlı maddenin, eklem iltihabını ve romatizmayı önlediğini unutmayın!
PATATES
Antioksidanlar yönünden çok zengin. Amerikan Tarım Dairesi’ne göre en yararlı 100 besinler arasında 17. sırada yer alıyor. Akciğer kanseri, diyabet ve kalp krizine karşı koruyor. Ancak patatesi kızartmak yerine, yağsız bir şekilde haşladıktan veya fırında pişirdikten sonra yemeyi tercih etmeli.
KİLO VERMEK İÇİN SEBZE ÇORBASI
Doyurucu ancak kalorisiz bir yiyecek olduğu için özellikle kilo vermek isteyenlerin bir numaralı tercihi. Ayrıca, özellikle sebze çorbası, sodyum bakımından zengin. Bir kase sebze çorbasında 500 miligram sodyum bulunuyor. Sodyum, sinir sistemi ve kasların düzenli olarak çalışmasını sağlıyor. Ayrıca vücuttaki sıvı miktarının dengesini düzenliyor.
ZEYTİNYAĞI KANSER RİSKİNİ AZALTIYOR
Zeytinyağı kanser riskini azaltıyor. Günde 25 ml zeytinyağı alanların idrarlarında, hücrelere zarar veren “8oxodG” adlı maddenin seviyesinin azaldığı ortaya çıktı.
Zeytinyağı, kanserin yanı sıra iyi kolesterol (HDL) oranının artmasını sağlayarak kalbi koruyor.
YEŞİLİ DE SİYAHI DA FAYDALI
Siyah veya yeşil olsun, çay, her türü kanser riskinin azaltılmasında etkili bir rol oynuyor. Çay, kadınlarda rahim kanserine yakalanma riskini yüzde 50 azaltıyor. Göğüs kanseri içinse bu oran yüzde 60’a kadar çıkıyor. Çay ayrıca, alzheimer ve kalp krizine karşı da vücudu koruyor. (TOPLUM YAŞAM)
ÖNCEKİ HABER

Schindler’in gerçek listesi bulundu

SONRAKİ HABER

Arslan Eroğlu’nun ‘Aşk’ı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...