07 Nisan 2009 00:00

Düşmemek için makyaj

DÜZENLİ makyaj yapmanın kadınlarda denge ve koordinasyonu geliştirmeye yardım ettiği belirlendi.

Paylaş

DÜZENLİ makyaj yapmanın kadınlarda denge ve koordinasyonu geliştirmeye yardım ettiği belirlendi.
Daily Mail’in haberine göre Fransa’daki St. Etienne Üniversitesi’nin araştırmasında, makyajın özellikle yaşlı kadınlarda dengeyi sağlamaya yardımcı olarak, ciddi kırık ve yaralanmalara yol açan düşmeleri engellemede rol oynayabildiği belirtildi.
Araştırmaya göre ruj, rimel, allık sürerken yapılan hareketler, bir nevi esneme ve uzatma egzersizleri yerine geçiyor ve bu da dengeyle koordinasyonu geliştiriyor. 65-85 yaş arası kadınlar arasında yapılan araştırmada, kadınların yerçekimi merkezini ölçmek için özel bir ayakkabı tabanı ile duruşlarını izlemek için özel bir kemer kullanıldı. Araştırma sonucunda, her gün makyaj yapan kadınların denge ve duruşlarının daha iyi olduğu, daha az düşme tehlikesi geçirdikleri görüldü. Araştırma Başkanı Dr. Patricia Pineau, “Bu kadınlar dik duruyorlar ve daha az düşüyorlar” dedi.
Daha önce yapılan bir araştırmada, küçük yoga hareketlerinin yaşlılarda düşme riskini azalttığı saptanmıştı. Kalça kemiklerini kıran yaşlıların bir yıl içinde ölme olasılıklarının yüzde 20 ve 75 yaş üzerindekilerin önde gelen ölüm nedenlerinden birinin düşme olduğu belirtiliyor.
(TOPLUM YAŞAM)
ÖNCEKİ HABER

Kazanana bakire kız!

SONRAKİ HABER

Schindler’in gerçek listesi bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...