07 Nisan 2009 00:00

Kara Katür Yazılar

Son günlerin en çok tartışılan kişilerden biri de hiç kuşkusuz Kemal Kılıçdaroğlu.

Paylaş

Son günlerin en çok tartışılan kişilerden biri de hiç kuşkusuz Kemal Kılıçdaroğlu. Öyle ki kendisi de bu duruma şaşırıyor olmalıdır! Ve kuşkusuz kendiyle baş başa kaldığında da söyleniyordur:
- Ben neymişim!
Bugünlerde gazeteler, televizyonlar hatta bazı sivil toplum örgütleri Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin başına geçmesi için nabız yokluyorlar:
- Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin başına geçmesini istiyorsanız Kemal yazıp bir boşluk bırakın ve 6 Ok’a gönderin!
Hiç kuşku yok ki gönderilen bu mesajları Deniz Baykal’ın da başında bulunduğu yönetici kadro gecikmeden yanıtlayacaktır:
- Mesaj gönderdiğiniz numara şu anda meşgul bulunmaktadır! Bir 5 sene daha da meşgul kalacaktır! Boşuna mesaj atıp da kontürlerinizi bitirmeyin...
Bir zamanlar bu söylemin bir benzeri de Kemal Derviş için yapılmıştı! ABD’den Bülent Ecevit tarafından kurtarıcı olarak getirilen Kemal Derviş bir anda sosyal demokratların göz bebeği olmuştu. Adeta Kemal Derviş’e Cin Ali muamelesi yapılmaya başlanmıştı:
- Kemal Derviş tenis kortunda!
- Kemal Derviş taksi durağında!
- Kemal Derviş simitçi arabasında!
- Kemal Derviş Amerika’da!
Yine aynı gazeteciler, televizyoncular, sivil toplum örgütleri Kemal Derviş’i CHP’nin başına getiremediklerini unutmuş olmalılardı ki son yapılan yerel seçimlerde de onu CHP’den İstanbul adayı olarak göstermişlerdi:
- CHP’nin başına geçemeyeceğini anlayan Kemal Derviş İstanbul’un başına geçmeye hazırlanıyor!
- Kemal Derviş CHP’nin İstanbul adayı!
Adam “Ben değilim” dedikçe bazı çevreler inatla “aday” diye yazıyordu! Sonunda Kemal’i tutturdular ama gerisini getiremediler! Şimdi de tutturmuşlar Kemal Kılıçdaroğlu CHP’nin başına geçsin diye! İyi ama bu hiç de öyle kolay bir şey değil ki! Bakın Fransız Devlet adamı Jules Simon zamanında ne demiş:
- Köle olmak istemeyen ve şeref arayan kimse, partilerin ve liderlerin gözünde bir bozguncudan başka bir şey değildir.
Jules Simon bu sözüyle lider sultasının yanı sıra parti içi oligarşinin de acı bir portresini gözler önüne sermektedir!
CHP’liler Mustafa Kemal Atatürk’ten sonra bir Kemal’i daha partinin başına getirmeye çalışıyorlar ama bunda ne kadar başarılı olacaklar orası belli değil! Görünen o ki Deniz Baykal henüz parti genel başkanlığını bırakmaya karar vermemiş! CHP’li kongre delegelerine benden bir öneri! Madem ki partinin başına Kemal diye birini getirmekte ısrarcısınız ve madam ki Kemal Derviş’i getiremediniz ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu getirmekte güçlük çekiyorsunuz Deniz Baykal’ın isminin sonuna Kemal koyun olsun gitsin!
- Deniz Baykal Kemal...
Veli Bayrak
ÖNCEKİ HABER

fidye

SONRAKİ HABER

Uygun: Her maçımız final

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...