07 Nisan 2009 00:00

Bezdüz’den yeni kayıt

TENOR Bülent Bezdüz, Ermione Operası’nın kaydını tamamladı. Grammy ödüllü Tenor Bülent Bezdüz, solist olarak görev aldığı Rosssi’nin Ermione Operasının kaydına Londra Filarmoni Orkestrası eşlik etti.

Paylaş

TENOR Bülent Bezdüz, Ermione Operası’nın kaydını tamamladı. Grammy ödüllü Tenor Bülent Bezdüz, solist olarak görev aldığı Rosssi’nin Ermione Operasının kaydına Londra Filarmoni Orkestrası eşlik etti.
Yapılan kaydın ardından eser aynı kastlarla Royal Festival Hall’da izleyiciyle buluştu. Ünlü Şef Davi Parry’nin yönettiği başarılı performansa, İngiliz basını da geniş yer verdi. Bezdüz, şimdi de Glyndebourne Festival’inde Fenton rolüyle sahneye çıkmaya hazırlanıyor. Bu Opera’nın da DVD kaydı ise önümüzdeki aylar içersinde gerçekleşecek.
Tenor Bülent Bezdüz, Glyndebourne Festivali’nde ise Christopher Purves (Falstaff), Dina Kuznetsova (Alice Ford), Tassis Christoyannis (Ford), Jennifer Holloway (Meg Page), Marie-Nicole Lemieux (Mistress Quickly), Adriana Kucerová (Nannetta), Peter Hoare (Dr Caius), Alasdair Elliott (Bardolph) ve Paolo Battaglia (Pistol) ile aynı sahneyi paylaşacak.
Bezdüz’ün solist olarak görev aldığı ve canlı olarak (LSO Live) kayıt edilen Berlioz’un Truvalılar Operası 2001’de 44. Grammy ödüllerinden ikisine, 2006’da ise Verdi’nin Falstaff Operası kaydı ile 48. Grammy ödülünde “En iyi Opera Kaydı” kategorisinde ödüle layık görülmüştü.
Dünyanın önemli Tenorlarından Bülent Bezdüz, Gazi Üniversitesi Müzik Eğitimi Bölümü’nden mezun olduktan sonra profesyonel şan eğitimini Polonyalı şan pedagogu (Tenor) Roman Werlinski ile sürdürmüş, Ankara Devlet Çoksesli Korosu’nda 4 yıl çalıştıktan sonra Mersin Devlet Opera ve Balesi’nde solist olarak göreve başlamıştı.
(Mersin/EVRENSEL)
Kadir Baziki
ÖNCEKİ HABER

RAMP IŞIKLARI

SONRAKİ HABER

İnsanoğlunun zamanı şekillendirmesinin öyküsü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...