07 Nisan 2009 00:00

Amik Ovası çiftçileri yanlış yönlendirildi

HATAY Kırsal Kalkınma Grubu Başkanı Adnan Şanverdi, Amik Ovası çiftçisinin 2008-2009 üretim döneminde ovanın neredeyse tamamını buğday üretimine ayırdığını belirterek...

Paylaş

HATAY Kırsal Kalkınma Grubu Başkanı Adnan Şanverdi, Amik Ovası çiftçisinin 2008-2009 üretim döneminde ovanın neredeyse tamamını buğday üretimine ayırdığını belirterek, çiftçilerin yanlış yönlendirilerek tek ürün üretir duruma gelmesinin Türkiye ve üreticiler için kayıp olduğunu belirtti.
Hatay Kırsal Kalkınma Grubu Başkanı Adnan Şanverdi, Amik Ovası çiftçisinin dünya buğday artışından nasıl etkileneceğine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
Açıklamada, Türkiye’nin dünyanın sayılı un dış satımcısı ülkelerinden olduğu belirtilerek, “Un sanayicilerimiz dış satım için üretecekleri unun buğdayını dünya fiyatlarından satın almaya çalışacaktır. Bu durum, buğday iç piyasa fiyatlarını düşürecektir” dedi.
BUĞDAYA MAHKUMİYET
Amik Ovası çiftçisinin 2008-2009 üretim döneminde ovanın neredeyse tamamını buğday üretimine ayırdığına vurgu yapılan açıklamada, çiftçilerin yanlış yönlendirilerek tek ürün üretir duruma gelmesinin Türkiye ve üreticiler için kayıp olduğu bildirildi. Buğdayların bu nedenle zararına satılmak zorunda kalınacağının ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi: “Daha kötüsü, satılmayan buğday depolarımızda kalacaktır.
Ne yapmalıyız? Sorun büyük ve ortadadır. Bölge ülkelerine dış satım yapmak için uğraşımızı artırmalıyız. Ülke içi un sanayicilerine Amik Ovası buğdayının kalitesini yeniden anlatabiliriz. Tehlike yakındır.
Başta tarımla ilgili örgütler, tarım önderleri, üniversitenin ilgili birimleri, oturup ortak akıl üretelim. İleriki günlerde işimiz daha zor.” (HATAY)
ÖNCEKİ HABER

ENFLASYONDA VERGİ İNDİRİMİ ETKİSİ GEÇİCİ

SONRAKİ HABER

Kriz Mersin’de tekstili durdurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...