07 Nisan 2009 00:00

‘Makedonya NATO’ya yaklaştı’

MAKEDONYA’DA cumhurbaşkanlığı ve yerel seçimlerin ikinci turu için pazar günü yapılan seçimlerin resmi sonuçları açıklandı.

Paylaş

MAKEDONYA’DA cumhurbaşkanlığı ve yerel seçimlerin ikinci turu için pazar günü yapılan seçimlerin resmi sonuçları açıklandı.
Bu sonuçlara göre iktidar partisi Makedon Milli Birliği (VMRO) tarafından aday gösterilen muhafazakar Corce İvanov, muhalefetin adayı Lubomir Fırçkovski karşısında zafer elde ederek, Makedonya Cumhuriyeti’nin 4. Cumhurbaşkanı oldu.
Seçim Komisyonu’ndan yapılan açıklamada, katılım oranının yüzde 42.86 olarak gerçekleştiği ikinci turda, İvanov’un 437 bin 455, Lubomir Fırçkovski’nin ise 252 bin 195 oy aldığı bildirildi.
Cumhurbaşkanı seçilen İvanov basına yaptığı açıklamada, “NATO ile AB üyeliği yolunda önemli bir adımı daha başarılı bir şekilde attık” dedi.
Muhalefetin adayı Fırçkovski ise seçim sonuçlarının “inandırıcı ve güvenilir olmadığını” ileri sürerek, iktidar partisinin ülkeyi baskı altına aldığını söyledi. Fırçkovski, “Bundan sonra tanrı Makedonya’nın yardımcısı olsun” diye konuştu.
IVANOV YERELDE DE GALİP
Cumhurbaşkanlığı seçimiyle birlikte yapılan yerel seçimlerin ikinci turunun sonuçları da belli oldu. VMRO önderliğindeki “Daha İyi Bir Makedonya İçin” adlı seçim ittifakının adayları, 85 belediyenin 56’sında belediye başkanı seçildiler.
İttifakta yer alan Makedonya Türk Demokratik Partisi (TDP) de Jupa belediye başkanlığını kazandı. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Gazzeli doktor Nobel’e aday

SONRAKİ HABER

SAĞLICAK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...