07 Nisan 2009 00:00

Kaçak ilaca büyük baskın

SURİYE’den Gaziantep’e kaçak ilaç sevkıyatı yapan şebekeye operasyon yapıldı. 1 milyon adet sahte ilaç yakalanırken, gözaltına alınan kişilerin sayısı ise 50’yi geçti.

Paylaş

SURİYE’den Gaziantep’e kaçak ilaç sevkıyatı yapan şebekeye operasyon yapıldı. 1 milyon adet sahte ilaç yakalanırken, gözaltına alınan kişilerin sayısı ise 50’yi geçti.
Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışması kapsamında Suriye’den Gaziantep’e ilaç sevkıyatı yapıldığı ve buradan da İstanbul’a getirilerek piyasaya sürüldüğü tespit edildi. Olayın organize hareket eden bir şebeke tarafından koordine edildiğinin belirlenmesi üzerine yapılan operasyonda 70 ayrı adrese baskın yapıldı. İlaç depoları, şüphelilerin evleri ve bazı işyerlerinin de bulunduğu adreslerden çok sayıda sahte, kaçak ve farklı patent bilgileri içeren ilaçlar çıktı.
YASADIŞI YOLLARDAN GİRİYOR
Baskınlar sırasında ilk etapta el konulan ilaç sayısının bir milyonu bulduğu, bu sayının yeni adreslerle birlikte artacağının tahmin edildiği belirtildi.
Bir süreden beri İstanbul’da Suriye’den getirildiği belirlenen cinsel içerikli ilaçlar nedeniyle çalışma başlatılmış ve bu kapsamda bazı önleyici girişimlerde bulunulmuştu. Ancak alınan bütün önlemlere rağmen, Suriye’deki ortam ve merdiven altı üretim nedeniyle sahte ilaçların rahatlıkla üretilerek yasadışı yollarla Türkiye’ye getirildiği belirlendi. Bazı küçük çaplı operasyonlarla küçük gruplar getirdikleri ilaçlarla birlikte yakalanmış ancak şebekenin asıl üyelerine ulaşılamamıştı.
Sahte ve kaçak ilaç sektörünün önde gelen kişilerine yönelik kapsamlı operasyon hazırlıklarını tamamlayan her iki şube polisleri dün sabah erken saatlerde aralarında cinsel ürün satan işyerlerinin de bulunduğu adreslere girdi. İstanbul dışında da bazı illerde operasyon kapsamında baskınlar yapıldı.
(GAZİANTEP)
ÖNCEKİ HABER

Kimlik bilgilerinde seçim karışıklığı

SONRAKİ HABER

‘Sen ölüsün maaş veremeyiz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...