07 Nisan 2009 00:00

Kimlik bilgilerinde seçim karışıklığı

SİVAS Nüfus Müdürlüğü’nde seçim öncesi yaşanan yoğunluk, bir bayanın kimliğine başkasına ait bilgilerin girilmesine neden oldu.

Paylaş

SİVAS Nüfus Müdürlüğü’nde seçim öncesi yaşanan yoğunluk, bir bayanın kimliğine başkasına ait bilgilerin girilmesine neden oldu. Gülbeyaz Deniz, seçim günü oyunu başka bir belge ile kullandığını, ancak kendi pembe kimliğine bir erkeğe ait bilgilerin yer almasına anlam veremediğini söyledi.
29 Mart yerel seçimleri öncesi oy kullanacak vatandaşlara getirilen kimlik numarası zorunluluğu şartı üzerine milyonlarca kişi nüfus müdürlüklerine akın etmişti.
Oy kullanamayacağı telaşıyla nüfus müdürlüğünün yolunu tutan vatandaşlardan biri de Sivas’ta yaşayan 49 yaşındaki Gülbeyaz Deniz. 15 yıl önce evlenirken ilk kez kimliğini değiştiren Deniz’in kimlik numarası almak için gittiği nüfus müdürlüğünde ilginç bir karışıklık yaşadı. Nüfus memuru, Gülbeyaz hanımın resmini yapıştırdığı pembe nüfus kağıdına, kimlik bilgileri olarak ise Osman Yılmaz’ın bilgilerini girdi. Kendi fotoğrafının yer aldığı pembe nüfus kağıdını incelemeden çantasına koyan Gülbeyaz Deniz, yapılan hatayı sandık başına gittiğinde öğrendi. Sandık görevlilerince uyarılan Deniz, olayın şaşkınlığıyla ne yapacağını bilemedi. Deniz, başka bir belge göstererek oyunu kullandı, ancak elindeki pembe nüfus kağıdında kendi fotoğrafının yanında Osman Yılmaz’a ait bilgilerin yer alması gülüşmelere neden oldu.
BİR DE ‘FIRÇA’ YEDİ
Gülbeyaz Deniz kadar eşi Mehmet Deniz de olay karşısında şaşkınlık yaşadı. Seçimden sonra Mehmet Deniz ilk iş olarak eşinin kimliğini değiştirmeye gitti. Nüfus memuruna yaptığı hatadan dolayı tepki gösteren Deniz, görevlinin, ‘Sen niye aldığın kimliği kontrol etmiyorsun’ çıkışıyla karşılaşınca iyice sinirlenerek o gün kimliği değiştirmekten vazgeçti. Eşinin ısrarı üzerine Mehmet Deniz, inadı bırakarak yanına hanımını da alarak yeniden nüfus müdürlüğünün yolunu tuttu. Kısa süren işlemlerin ardından memurlar tarafından yapılan hata düzeltildi ve Gülbeyaz Deniz kendi bilgilerinin yer aldığı kimliğine kavuştu. Mehmet ve Gülbeyaz Deniz’in, müdürlükten çıkmadan yaptıkları ilk iş ise kimliğin önündeki ve arkasındaki kişisel bilgileri kontrol etmek oldu. (SİVAS)
ÖNCEKİ HABER

Dikkat yağmur geliyor

SONRAKİ HABER

Kaçak ilaca büyük baskın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...