07 Nisan 2009 00:00

Ölümlerin sorumlusu AKP Hükümeti

Diyarbakır’da, 4 Nisan Amara yürüyüşü sırasında askerlerin müdahalesi sonucu hayatını kaybeden Mustafa Dağ ve Mahsun Karaoğlan için DTP il binası önünde...

Paylaş

Diyarbakır’da, 4 Nisan Amara yürüyüşü sırasında askerlerin müdahalesi sonucu hayatını kaybeden Mustafa Dağ ve Mahsun Karaoğlan için DTP il binası önünde basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada, yaşanan ölümlerin sorumlusu olarak AKP Hükümeti gösterildi. Yaşamını yitiren Dicle Üniversitesi öğrencisi Mahsum Karaoğlan için Dicle Üniversitesi öğrencileri de 3 günlük ders boykotu başlattılar.
DTP Diyarbakır İl örgütü, Abdullah Öcalan’ın doğum günü nedeniyle yapılan yürüyüşe askerlerin müdahale etmesi sonucu yaşamını yitiren Mustafa Dağ ve Dicle Üniversitesi öğrencisi Mahsun Karoğlan için parti binası önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya DTP milletvekilleri, DTP’li belediye başkanları, kitle örgütü temsilcileri ve çok sayıda Diyarbakırlı katıldı. Dicle Üniversitesi öğrencileri de üzerinde okul arkadaşları Mahsun Karaoğlan’ın resminin bulunduğu pankartı taşıdılar.
BARIŞ ELİNİ TUTACAKLAR
Büyükşehir belediye başkanı Osman Baydemir, ölümlerden büyük üzüntü duyduklarını belirterek, ölümlerden AKP hükümeti’nin sorumlu olduğunu kaydetti. Barış için çalıştıklarını belirten Baydemir, “Yerel seçimlerinde halkımızın demokrasi mücadelesini çekemediler, mücadelemizi ve geleceğimizi yerle bir edemeyecekler ve gün gelecek barış elimizi tutmak zorunda kalacaklar” dedi. Baydemir, “Mutlaka barışın ve onurlu mücadelemizin müjdesini annelerimize vereceğiz ve o gün, bir nebze de olsa annelerimizin acısı hafifleyecektir. Bedenimi analarımızın ve Kürt gençlerinin önünde eğiyorum.”dedi. Selahattin Demirtaş yaşananların Kürt halkının seçim zaferini hazmedemeyenlerin işi olduğunu söyledi.
Demirtaş, Başbakan Erdoğan’a da seslenerek, “Senin tek bir emrin ile çok sayıda adam öldürecek adamların olabilir. Senin için ölecek tek bir adam bulamazsın bu ülkede. Bu halkı anlayacak, bu halkın yüreğini anlayacak güce de cesarete de kabiliyete de sahip değilsin. Sen bu ülkeyi yönetecek yeteneğe sahip değilsin.”
(Diyarbakır/EVRENSEL)

KESK’TEN TEPKİ

KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek, Ağrı ve Şanlıurfa Halfeti’de iki kişinin ölümüne, onlarca kişinin yaralanmasına yol açan olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, hükümeti ve Genelkurmay’ı seçim sonuçlarına tahammülsüzlüğü içeren açıklamalardan uzak durmaya çağırdı. Şimşek yaptığı yazılı açıklamada, yerel seçimler sonrasında hükümetin içine girdiği saldırgan, antidemokratik ve tehdit içeren üslubu eleştirdi. AKP’nin oy kaybının arkasında, demokratikleşme ve Kürt sorununun çözümüne ilişkin militarist politikalarda ısrarın yattığını belirten Şimşek, son yaşanan gelişmelerin, AKP’nin, seçim sonuçlarını tersten okuduğunu gösterdiğini ifade etti. Cemil Çiçek’in açıklamalarının yeni gerginliklerin önünü açtığını kaydeden Şimşek, hükümet ve Genelkurmay’ı gerginliği artırıcı açıklama ve yaklaşımlardan uzak durmaya çağırdı. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

İHD’den açıklama

SONRAKİ HABER

Barack Obama evine dön

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...