07 Nisan 2009 00:00

DÜNYA KÜLTÜRLERİ BULUŞUYOR

KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü tarafından ‘7 Kültür 1 Yaşam’ projesi geliştirildi.

Paylaş

KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü tarafından ‘7 Kültür 1 Yaşam’ projesi geliştirildi. Proje kapsamında Kocaeli’ne İtalya, Ukrayna, Letonya, Macaristan ve Malta’daki çeşitli gençlik ve kültür kuruluşlarından gelen gençler ağırlanacak.
Avrupa’nın 6 ülkesinden 32 genç ve grup liderlerinin yer alacağı proje kapsamında farklı ülkelerden gençler Kocaelili gençlerle buluşacak. Buluşmada kültürel yozlaşma temasına vurgu yapılacak ve çeşitli gençlik faaliyetleri düzenlenerek gençlerin birbirlerinin kültürlerini tanıma imkanı sağlanacak. Bu doğrultuda kültür çeşitlilikleri benimsenmesinde önemli adım atacak olan gençler, önyargılarını aşarak bir arada barış içinde yaşama mesajı verecekler. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyonunda ve Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin iştiraki ile yürütülecek faaliyetlerde gençler, Kocaeli’nin güzelliklerini tanıma ve kendi kültürlerini tanıtma fırsatı bulacaklar. Proje kapsamında faaliyetler sonunda bir de sergi düzenlenecek. Gençler, Kocaeli’nde bulundukları süre içerisinde çeşitli sosyal etkinlikler aracılığıyla Kocaelililerle de buluşacak. (KOCAELİ)
ÖNCEKİ HABER

Liseliler DEGEV şenliğinde buluştu

SONRAKİ HABER

Şehir içine araç giremeyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...