08 Nisan 2009 00:00

Cep’e sınırlama!

HİNDİSTAN Parlamentosu’nun üst kanadındaki bir komite, cep telefonuyla konuşurken başkalarını rahatsız eden kişilere hapis cezası verilmesini öngören bir tasarı hazırladı.

Paylaş

HİNDİSTAN Parlamentosu’nun üst kanadındaki bir komite, cep telefonuyla konuşurken başkalarını rahatsız eden kişilere hapis cezası verilmesini öngören bir tasarı hazırladı. 277 milyon cep telefonu abonesinin bulunduğu ülkede cep telefonu, hayatın neredeyse her alanına girmiş durumda.
Trafik kazalarından kavgalara, hatta hastanelerde yanlış müdahalelere kadar pek çok soruna yol açan cep telefonu kullanımını daha ölçülü hale getirmeyi amaçlayan Hintli yetkililer, kamu alanlarında sesli şekilde cep telefonuyla konuşan kişilere hapis cezası verilmesini talep ettiler.
Tasarıda ayrıca, öğrencilerin ders sırasında cep telefonuyla konuşmasını engellemek için okul binalarının yakınlarına sinyal bozucular yerleştirilmesi, kamu personeline mesai saatlerinde cepten konuşma yasağı getirilmesi ve ‘kadınların namuslarının korunması’ için görüntülü telefon satışlarının yasaklanması da öngörülüyor.
(TOPLUM YAŞAM)


ÖNCEKİ HABER

Bu da ABD’nin açılımı!

SONRAKİ HABER

Irak’ın satılık çocukları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...