08 Nisan 2009 00:00

TÜRKO TANGO

3 KITADAN tango ve klasik müzik kökenli 16 sanatçının oluşturduğu, Arjantinli kültür yetkilileri tarafından “tangonun altın devri”ni yaşatan topluluk olarak nitelendirilen Band-O-Neon, 10-11 Nisan tarihlerinde, Cemal Reşit Rey’de (CRR) sahne alacak.

Paylaş

3 KITADAN tango ve klasik müzik kökenli 16 sanatçının oluşturduğu, Arjantinli kültür yetkilileri tarafından “tangonun altın devri”ni yaşatan topluluk olarak nitelendirilen Band-O-Neon, 10-11 Nisan tarihlerinde, Cemal Reşit Rey’de (CRR) sahne alacak. Tıp doktoru, Akademisyen ve Besteci Ertuğrul Sevsay’ın 14 yıl önce kurduğu topluluğun repertuvarı, 100 yıllık tango geleneğinin tüm dönemlerini kapsıyor.
Band-O-Neon, Enrique Santos Discepolo’nun dediği gibi “Tango’nun lirik ruhu” ve vazgeçilmez enstrümanıdır. Band-O-Neon aynı zamanda, müzik ve tıp alanında çifte diploma sahibi, Akademisyen, Besteci, Tangocu Ertuğrul Sevsay’ın 1995 yılında Viyana’da kurduğu topluluğun; “Tipik Tango Orkestrası”nın da adı. Avrupa’nın yegane otantik tango orkestrası Band-O-Neon, şarkıcı, dansçı ve müzisyenleriyle çok uluslu bir topluluk. Arjantin tangosunu tüm dönemlerini temsil eden topluluk ayrıca, kurucusunun bir Türk olması sebebiyle Türk tangosunu dünyaya tanıtma amacı da taşıyor.
Topluluğun Cemal Reşit Rey Konser Salonu’ndaki gösterisi, 10-11 Nisan tarihlerinde.
(KÜLTÜR SERVİSİ)



ÖNCEKİ HABER

Nâzım Hikmet Ödülü Stinus’un

SONRAKİ HABER

Bu da ABD’nin açılımı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...