08 Nisan 2009 00:00

Tekstilciler hükümete gidiyor

Türkiye İş Kurumu’nun (İşKur) verilerine göre son üç ayda 180 bin kişinin işini kaybettiği tekstil ve konfeksiyon sektörü hükümete gidiyor.

Paylaş

Türkiye İş Kurumu’nun (İşKur) verilerine göre son üç ayda 180 bin kişinin işini kaybettiği tekstil ve konfeksiyon sektörü hükümete gidiyor. İzmir’de bir araya gelen sektör temsilcileri, dünyanın belli başlı tekstil ve konfeksiyon üreticisi ülkelerinin sektörü kurtarma operasyonuna gittiğini, Türkiye’de ise sektördeki kan kaybının her geçen gün arttığını vurguladı.
Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB) Başkanı Jak Eskinazi, global ekonomik krizin sektörde oluşturduğu tahribatın giderek büyüdüğünü belirtti. Eskinazi, rakipleri İspanya, İtalya, Portekiz, Romanya ve Fas gibi ülkelerin, ekonomik krizin aşılması için art arda teşvik paketleri açıkladığına dikkat çekti.
İzmir’de bir araya gelen Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği, Ege Giyim Sanayicileri Derneği, EHKİB, Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçı Birlikleri temsilcileri, sektörde her geçen gün artan iş kaybının önüne geçmek için hükümete gitme kararı aldı.
Ege İhracatçı Birlikleri’ndeki toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan EHKİB Başkanı Eskinazi, sektörde çalışanların yüzde 25’inin son üç ayda işini kaybettiğini söyledi. Hükümetin krizin aşılması için açıkladığı ekonomik paketlerde tekstil ve konfeksiyon sektörlerine yönelik herhangi bir tedbir bulunmamasının kendilerini üzdüğünü belirten Eskinazi, “Bu sektör, özellikle kadın istihdamı açısından öne çıkıyor. Teşvik edilmezse bitme noktasına gelir. Kadın istihdamını korumak adına son bir kez hükümete gideceğiz” dedi. (İZMİR)
ÖNCEKİ HABER

IMF’YE SUNULACAK PROGRAM HAZIRLIKLARI

SONRAKİ HABER

Dolar 1.61 lirayı aştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...