08 Nisan 2009 00:00

Enerji verimliliği kongresi

ENERJİ verimliliği, TMMOB Makina Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen Enerji Verimliliği Kongresi ile Endüstri Mühendisliği Bahar Konferansları ile Kocaeli ve İzmir’de ele alınıyor.

Paylaş

ENERJİ verimliliği, TMMOB Makina Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen Enerji Verimliliği Kongresi ile Endüstri Mühendisliği Bahar Konferansları ile Kocaeli ve İzmir’de ele alınıyor.
Kocaeli’nde 9-11 Nisan tarihlerinde yapılacak olan II. Enerji Verimliliği Kongresi’nde; Enerji Ekipmanlarının Yerli Üretimi ve Yeni Yasal Düzenlemeler Işığında Enerji Verimliliği tartışılırken, İzmir’de 10-11 Nisan tarihlerinde yapılacak olan V. Endüstri Mühendisliği Bahar Konferansları ise Ergonomi ana temasıyla toplanacak.
TMMOB Makina Mühendisleri Odası tarafından yapılan açıklamaya göre Kocaeli’nde düzenlenecek kongrede 6 oturumda çeşitli kurum, kuruluş ve üniversitelerden akademisyen ve uzmanlar tarafından yeni yasal düzenlemeler ışığında 39 bildiri sunulacak.
Uydu Oturumu’nda ise TÜPRAŞ ve Enerji konusunun işleneceği kongrede ayrıca, küresel iklim değişimi, binalarda enerji performansı yaklaşımı, sanayide enerji verimliliği, binalarda enerji verimliliği ve toplam enerji verimliliği üzerine 6 seminer düzenlenecek.
Konferanslarda, çalışma şartlarını geliştirmeyi hedefleyen ergonominin öneminin artmasını sağlamak, bilimsel çalışma ve uygulama aşamasında endüstri ve işletme mühendislerinin katkılarının paylaşılması amaçlanıyor. Konferanslar, ergonomi konusuyla ilgili teknikler ve yaklaşımların uygulamalarla desteklenerek aktarıldığı beş ayrı atölye çalışması ile başlayacak. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Bitlis’te tütünler görücüye çıkarıldı

SONRAKİ HABER

IMF’YE SUNULACAK PROGRAM HAZIRLIKLARI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...