08 Nisan 2009 00:00

Ankara’da yağmur rezalete dönüştü

ANKARA-İstanbul karayolu sular altında kaldı. Logarlardan taşan yağmur sularının göle dönüştürdüğü karayolunda sürücüler otomobilleri içinde mahsur kaldı.

Paylaş

ANKARA-İstanbul karayolu sular altında kaldı. Logarlardan taşan yağmur sularının göle dönüştürdüğü karayolunda sürücüler otomobilleri içinde mahsur kaldı. Yarısına kadar suya batan bazı otomobiller içinde sürücüsü olduğu halde tekne gibi suyun içinde hareket etti. Araçlarında mahsur kalan sürücülerin imdadına traktör yardımıyla vatandaşlar ulaştı.
Dün akşam saatlerinde aniden bastıran yağışlar nedeniyle Başkent’in bazı bölgelerinde logarlar taştı. Ankara’nın İstanbul Yolu Şaşmaz mevkiinde taşan yağmur suları nedeniyle karayolu adeta bir göle dönüştü. Bölgede sürücüler araçlarının içinde mahsur kaldı. Herhangi bir uyarının yapılmadığı karayolu üzerinde otomobiller mahsur kalırken, otobüs ve TIR’lar ise göle dönüşen yoldan geçmeyi başardı. Yolun kenarında bulunan benzin istasyonunu sular basarken, bir otomobil galerisinde sergilenen ikinci el araçlar da su içinde kaldı. Küçük araçların kaldığı büyük araçların ise geçmeyi başardığı yol üzerindeki manzarayı gören vatandaşlar, itfaiye ekiplerini aramalarına rağmen bölgeye uzun süre yardım ekipleri gelmedi.
ÇEVREDEKİLER YARDIM ETTİ
Otomobilinin içi su dolan Tayyip Özdemir isimli öğretmenin imdadına galeri sahipleri traktörle yetişti. Araca bağlanan halatla otomobil kıyıya çekildi. İçi su dolu otomobilden inen Özdemir, okul çıkışı evine gittiğini ve yolda hiçbir uyarı olmadığı için suda mahsur kaldığını söyledi. Özdemir, “Aracımın içi su dolu, şaşkınım. Bir ara neredeyse aracımın kontrolünü yitirdim. Suyun içinde sallanmaya başladım ve bir miktar sürüklendim. Allah’tan bu arkadaşlar imdadıma yetişti” diyerek kendisini kurtaran vatandaşlara teşekkür etti.
Sürücüyü kurtaran galeri sahipleri daha sonra aynı yöntemle başka vatandaşlara da yardımda bulundular. Yine suya saplanan bazı minibüs sürücüleri yolcularının araçlarından inerek iteklemesiyle baraja dönüşen sudan araçlarını kurtardılar. Yaşanan bu olayla ilgili olarak Benzinlik Çalışanı Sercan Yıldırım, “Bakın görüyorsunuz burası İstanbul Boğazı’nı andırıyor. Bir tek tekneler eksik. Gerçi araçlar da tekneye dönmüş durumda” diyerek tepkisini dile getirdi.
HER YIL AYNI EZİYET
Hikmet Aydın isimli galeri çalışanı ise, “Burası denize dönüştü. Bakın görüyorsunuz dalgalar bile oluşuyor. Bu araçlar buradan bu halde geçmeye zorlanıyor. Bir trafik ekibi gelse bunları uyarsa, yazık değil mi? İnsanlar denize dönüşen bu yolda mahsur kalıyorlar. Araçları da kendileri de perişan oluyor. Her yıl logarlar nedeniyle bu eziyeti yaşıyoruz. Bu sıkıntıları çekmek zorunda mıyız” dedi. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Keklikler görev başında!

SONRAKİ HABER

Bu karar Allianoi’yi KORUMAZ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa