08 Nisan 2009 00:00

Evler ve ekili alanlar zarar gördü

İzmir’in Karşıyaka ilçesi Doğançay Mahallesi’nde, Büyükşehir Belediyesi tarafından sulama amaçlı oluşturulan göletin taşması sonucu bazı evleri su basarken, yollar, ekili alanlar ve ağaçlar zarar gördü.

Paylaş

İzmir’in Karşıyaka ilçesi Doğançay Mahallesi’nde, Büyükşehir Belediyesi tarafından sulama amaçlı oluşturulan göletin taşması sonucu bazı evleri su basarken, yollar, ekili alanlar ve ağaçlar zarar gördü. Orman yangınlarında ve tarımda kullanılmak üzere geçen yıl yapılan 50 bin metreküp kapasiteli Doğançay Göleti, aşırı yağışlar sebebiyle kapasite aşımı sonucu taştı. Boşalan tonlarca su, yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki ıslah edilmiş dere yatağına ulaşıncaya kadar zeytin ağacı ve fidanların bulunduğu yerlere, barakalara, ekinlere zarar verdi.
Ürünleri su içinde kalan mahalle sakinleri, önceden önlem alınması gerektiğini, yıl boyunca emek verdikleri tarlaların çamur deryasına döndüğünü belirterek yetkililere tepki gösterdi. Durumun bildirilmesi üzerine itfaiye ve belediye ekipleri bölgeye giderek, suları tahliye etti ve yolları açtı. Zarar miktarının, incelemeler sonucu ortaya çıkacağı bildirildi. (İZMİR)
ÖNCEKİ HABER

HUKUK KÖŞESİ

SONRAKİ HABER

MİMAR SİNAN’I YENİDEN ANLAMAK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...