08 Nisan 2009 00:00

Süleyman Koca oğlunun yanına gömüldü

İŞKENCEDE öldürülen Ercan Koca’nın babası Süleyman Koca, yaşamını yitirdi.

Paylaş

İŞKENCEDE öldürülen Ercan Koca’nın babası Süleyman Koca, yaşamını yitirdi. ‘Süleyman amca’, 29 yıl sonra vasiyeti üzerine Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan ve Erdal Eren’in mezarlarının bulunduğu Karşıyaka Mezarlığı’na, oğlunun yanına defnedildi.
Karşıyaka Yeni Cami’de kılınan öğlen namazının ardından, sağanak yağış altında gerçekleşen cenaze törenine kızı Rezzan Koca, ailesi, yakınları, Erdal Eren’in avukatı İsmail Sami Çakmak, Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Haydar Kaya, İl Başkanı Selma Gürkan ile ilçe yönetici ve üyelerinin yanı sıra Devrimci 78’liler Federasyonu Başkanı Ruşen Sümbüloğlu katıldı.
Ercan Koca, 13 Aralık 1980’de idam edilen Erdal Eren’in idamını protesto etmek için Yenimahalle’de pankart asarken, askerler tarafından gözaltına alındı. 15 Aralık 1980’de işkencede öldürülen Koca için, “kaçarken buzda kayıp, düştü, beyin kanamasından öldü” gerekçesi ileri sürüldü. Genç yaşta oğlunu kaybeden, kızı da uzun süre cezaevinde kalan ‘Süleyman Amca’, bütün bu acılara, eşi Yaşar Koca ile birlikte dayandı. Süleyman Koca, 2001 Nisanı’nda eşini kaybetmişti. Koca, eşinin hayatın kaybettiği ayda yaşamını yitirdi. (Ankara/EVRENSEL)

MEZARA ÇİRKİN SALDIRI

12 Eylül faşist cuntasının, “asmayalım da besleyelim mi” diyerek darağacına çıkarttığı Erdal Eren’in, Karşıyaka Mezarlığı’ndaki mezarı saldırıya uğradı.
Süleyman Koca’nın cenaze törenine gelenler, yakınındaki Erdal Eren’in mezarının tahrip edildiğini, adının yazılı olduğu mermerin alt kaidesiyle birlikte kırıldığını gördüler. Eren’in mezarındaki mermer daha önce de birkaç defa kırılmıştı. Erdal Eren’in, üzerinde adı ve doğum tarihi olan ve daha önce kırılan mermerinin, yakınlardaki başka bir mezara, mezar taşı olarak dikilmesi dikkat çekti. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Güney’in kayıp kayıtlarında işkence çıktı

SONRAKİ HABER

Kaçakçılar müze dostu oldu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...