09 Nisan 2009 00:00

‘Yılmaz Güney’i çok severim ama benzetmeyin!’

MAHSUN Kırmızıgül, Güneşi Gördüm filminden sonra hakkında yapılan Yılmaz Güney benzetmesine çok kızdığını söyledi.

Paylaş

MAHSUN Kırmızıgül, Güneşi Gördüm filminden sonra hakkında yapılan Yılmaz Güney benzetmesine çok kızdığını söyledi.
Katıldığı Cinemania programında Yılmaz Güney’in tahtına aday olduğu yönündeki söylentiler hakkında, şarkıcı-yönetmen şöyle dedi:
“Bunlar benim dışımda gelişen olaylar. Yılmaz Güney, gerçekten bir döneme damgasını vurmuş, tabuları yıkan bir yönetmen. Onun yaşadığı çağ çok farklı, bizim yaşadığımız çağ çok farklı... Saygı duyuyorum, çok sevdiğim bir yönetmen.”
Benzetmeleri tehlikeli bulduğunu ekleyen Kırmızıgül, bunu bir tuzak olarak görüyorum dedi. “Ben öyle bir şeyin iddiasında değilim. Hiçbir zaman da benzetmedim kendimi ama çok seviyorum, o başka bir şey” diye konuşan Kırmızıgül, “Filmin, Yılmaz Güney gibi sosyal konulara değiniyor olması nedeniyle bir benzetme olabilir. Onun dışında ben çok büyük bir benzerlik görmüyorum. Bu sinemada herkes kendi sinemasını yaratır diye düşünüyorum” diye konuştu.
Mahsun Kırmızıgül’ün yönettiği ‘Güneşi Gördüm’ filmi, 24 günde 2 milyon 150 bin kişiye ulaştı. Yönetmenin ilk filmi ‘Beyaz Melek’ ise 24 haftada 2 milyon 60 bin kişi tarafından izlenmişti. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

istanbul’a gölge düştü

SONRAKİ HABER

BAŞYAZI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...