09 Nisan 2009 00:00

4 müdür daha rehin alındı

FRANSA’nın Lyon kentinde küresel krizle birlikte fabrikalarının kapatılması kararını protesto eden işçiler, fabrikanın 4 müdürünü rehin aldılar.

Paylaş

FRANSA’nın Lyon kentinde küresel krizle birlikte fabrikalarının kapatılması kararını protesto eden işçiler, fabrikanın 4 müdürünü rehin aldılar. İngiliz Scaba fabrikasının mali işler şefi, insan kaynakları şefi ve iki sorumlu müdürünün, önceki geceden bu yana işçiler tarafından alıkonulduğu bildirildi. Merkezi İngiltere’de olan şirketin, çeşitli ülkelerde toplam 1500 çalışanı bulunuyor.
Son aylarda Fransa’da “rehin alma” olayları sıkça yaşanmaya başladı. İşten atılacaklarını veya fabrikalarının kapatılacağını öğrenen işçiler, kendilerine bu haberi getiren şirket müdürlerini rehin alarak tepkilerini gösteriyorlar. 3M, Sonny ve Caterpillar’da yaşanan rehin alma olaylarından sonra işçiler, kendilerine dayatılan koşulların iyileştirilmesi ve işlerini kaybetmelerine karşın en azından daha iyi bir tazminat elde etmeyi başardılar.
“Le Parisien” gazetesi tarafından kamuoyu araştırma kurumu CSA’ya yaptırılan bir araştırmanın sonuçları ise eylemlerin işçilerin yüzde 56’sının tam desteğini aldığını gösterdi. (Paris/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

AVRUPA GERÇEĞİ

SONRAKİ HABER

Batı Şeria’da çatışma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa