09 Nisan 2009 00:00

Bankaların kârı iki ayda yüzde 38 arttı

BANKACILIK sisteminin net kârı, şubat ayında yüzde 58 oranında artarak 1.6 milyar liraya ulaştı.

Paylaş

BANKACILIK sisteminin net kârı, şubat ayında yüzde 58 oranında artarak 1.6 milyar liraya ulaştı. İlk iki aydaki kâr yüzde 38 artışla 3.2 milyar lira oldu.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) verilerine göre bankacılık sisteminin geçen yıl ocak-şubat döneminde 2.316 milyar lira olan net kârı, bu yıl aynı dönemde 3.204 milyar liraya yükseldi. Böylece, bu iki aylık dönemde bankacılık sektörünün net kârı yüzde 38 oranında artış gösterdi. Bankacılık analistleri ise sektörde ilk aylarda yüksek kârlılık görüldüğünü, ancak gerçek resmin yılın ikinci yarısından sonra daha net olarak ortaya çıkacağını belirtiyorlar. Buna gerekçe olarak da krizin etkilerinin reel sektöre gecikmeli olarak yansıması ile bankaların kredilerde başlattığı yeniden yapılandırmanın sonuçlarının önümüzdeki dönemde ortaya çıkacak olmasını gösteriyorlar.
İŞ BANKASI 60 ŞUBE DAHA AÇACAK
İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Kayhan Söyler, kriz nedeniyle yatırımlarını durdurmadıklarını belirterek, 2009 yılı sonuna kadar 50-60 şube daha açmayı planlandıklarını söyledi.
Sakarya’da 10 şubeleri bulunduğunu ve önümüzdeki günlerde 2 şube daha açacaklarını ifade eden Söyler, şunları söyledi: “Ülke genelinde, 2009 yılı sonuna kadar 50-60 şube daha açmayı planlıyoruz. Ekonomik kriz nedeniyle yatırımları durdurmadık. 2007 yılında 928 şubemiz vardı. 2008’de 100 şube açınca, şube sayımız 1028’e ulaştı. 2009’da krize rağmen çalışmalarımızı dondurmadık. Şu anda şube sayımız 1040’ı geçti. Bu yılı öyle ya da böyle küçülmeden, bir önceki yılı aratmayacak şekilde devam ettirmekte herkes için yarar var.” (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

GM iflas hazırlığı yapıyor

SONRAKİ HABER

Buğday üreticisi fiyatların düşmesinden kaygılı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...