09 Nisan 2009 00:00

Türk Telekom’da toplusözleşme imzalandı

GEÇEN Toplu İş Sözleşmesi (TİS) döneminde 44 günlük grevin ardından anlaşan Haber-İş ve Türk Telekom, bu kez anlaşmaya çabuk vardı. TİS, dün düzenlenen törenle imzalandı.

Paylaş

GEÇEN Toplu İş Sözleşmesi (TİS) döneminde 44 günlük grevin ardından anlaşan Haber-İş ve Türk Telekom, bu kez anlaşmaya çabuk vardı. TİS, dün düzenlenen törenle imzalandı.
Türk Telekom Genel Müdürlüğü Kültür Merkezi’nde yapılan törene, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türk Telekom yöneticileri ile Haber-İş üye ve yöneticileri katıldı.
Haber-İş Genel Başkanı Ali Akcan, Türk Telekom’da TİS sürecinin müzakere sonucu bitirilmiş olmasının sevindirici olduğunu söyledi.
Sözleşmede kazanılmış hakları koruyup, günün şartlarına göre geliştirmeyi hedeflediklerini belirten Akcan, imzalanan TİS’in bu anlamda başarılı olduğunu ifade etti.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise geçen dönem yaşanan grevden herkesin gereken sonuçları çıkardığını söyledi. Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doanny’nin, Türkçe “Rekabete karşı aynı tarafız. Allah rekabete yardımcı olsun” demesi dikkat çekti.
Daha sonra Türk Telekom İnsan Kaynakları Başkanı Gökhan Bozkurt, Genel Müdür Doanny, Haber-İş Genel Başkanı Akcan ve Bakan Yıldırım, TİS’i imzaladılar.
İmzalanan TİS’e göre işçiler ilk 6 ay için yüzde 3, ikinci 6 ay için yüzde 3.5, üçüncü ve dördüncü altı aylık dönemler için yüzde 2.5 oranında zam aldılar. Üçüncü ve dördüncü altı aylık dönemlerde enflasyon oranının yüzde 2.5’i aşması durumunda ücretlere enflasyon oranının yüzde 75’i oranında artış yapılacak.
Türk Telekom İnsan Kaynakları Başkanı Gökhan Bozkurt, geçtiğimiz dönem yeni işe alınan 2 bin 100 mühendis ve teknikerin ücretlerinde de çalıştıkları bölgeye göre 60 TL ile 100 TL arasında seyyanen zam yapılacağını açıkladı. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Baskılar son bulsun

SONRAKİ HABER

Arkadaşları ölünce slikozisi öğrendiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...