09 Nisan 2009 00:00

Baskılar son bulsun

KESK’e bağlı Diyanet İşleri Vakfı Sendikası (DİVES) üyeleri üzerindeki baskıların arttığına dikkat çekerek, baskıların son bulması çağrısında bulundu.

Paylaş

KESK’e bağlı Diyanet İşleri Vakfı Sendikası (DİVES) üyeleri üzerindeki baskıların arttığına dikkat çekerek, baskıların son bulması çağrısında bulundu.
DİVES Genel Başkanı Lokman Özdemir, Hakkari Belediyesi eski İş Merkezi önünde yaptığı açıklamada sendikalar haklar mücadelesinin 20 yıla yakındır tüm baskılara rağmen aralıksız devam ettiğini bildirdi. Son dönemde DİVES üyelerine yönelik baskı ve sindirme yöntemlerini yeniden başladığına dikkat çeken Özdemir, “Bir çok yerde üyelerimize karşı siz nasıl sol bir sendikaya üye oluyorsunuz şeklinde üyelerimize baskı yapılmaktadır. Diyarbakır’a bağlı Kocaköy Kaymakamlığı tarafından haklarında herhangi bir maddi olay ve somut bilgi yada delil olmadığı halde Devlet Memurları Kanunu’ndaki her madde için ayrı ayrı yazılı savunmaları talep edilmekte böylece işyerlerinde hizmet üreten Diyanet ve Vakıf Emekçileri psikolojik baskı altına alınarak sindirilmek istenmektedir. Böylece çalışanlar tek tip düşünce etrafında baskıcı bir sistemin köleleri haline getirilmek istenmekte; eleştirmeyen, sorgulamayan ve örgütsüz birey ve toplum yaratılmak istenmektedir” dedi.
Bölgede ve genelde bazı müftülüklerin sürekli üyelerine baskı yaptığına dikkat çeken Özdemir, “Bizler kimseye din üzerinden siyaset yapma ve kendi çıkarları doğrultusunda kullanma fırsatını vermeyeceğiz” diye konuştu. (HAKKARİ)
ÖNCEKİ HABER

TERSANE İŞÇİLERİ HAKLARINI ARIYOR

SONRAKİ HABER

Türk Telekom’da toplusözleşme imzalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...