09 Nisan 2009 00:00

Kemik sonuçları JİTEM’ciler için belirleyici olmayacak

ŞIRNAK Barosu İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Aziz Tokay, İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun Cizre’nin Kuştepe köyündeki kazılarda çıkan kemiklerin hayvanlara ait olduğunu tespit etmesi ile birlikte..

Paylaş

ŞIRNAK Barosu İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Aziz Tokay, İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun Cizre’nin Kuştepe köyündeki kazılarda çıkan kemiklerin hayvanlara ait olduğunu tespit etmesi ile birlikte, tutuklanan ve bir dönem Diyarbakır’da JİTEM Grup Komutanı olan Albay Cemal Temizöz ile JİTEM elemanlarının serbest bırakılma gibi bir ihtimali olmadığını belirtti. Tokay, ailelerin savcılıkta verdikleri ifadelerde, Temizöz, Atak’ın yaşanan olaylarda adı geçtiğini hatırlatarak, kemiklerin ‘hayvan kemiği’ olması tutuklama sürecini değiştirmeyeceğini kaydetti.
AİLELERİN İFADELERİ VAR
Aziz Tokay, tutuklananların serbest bırakılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirtti. Temizöz ve Atak’ın isimlerinin birçok iddianamede geçtiğini söyleyen Tokay, faili meçhul cinayetlerin ortaya çıkarılması için bu kişilerin serbest bırakılmaması gerektiğine dikkat çekti. Ayrıca kendilerine başvuruda bulunan faili meçhul cinayete kurban gidenlerin ailelerinin savcılığa verdikleri ifadelere dikkat çeken Tokay, “Aileler, savcılığa verdikleri ifadelerde, Temizöz, Atak ve onun ekibinde bulunan birçok kişinin isimlerini vermişlerdir. Bu açıdan kemiklerin ‘hayvan kemiği’ olması tutuklamayı değiştirmeyecektir. Belki iddianamede az da olsa belirleyici olabilir, ancak bu kişilerin yargılanmasına devam edilmelidir” diye konuştu. Ergenekon’un, Fırat’ın doğusuna geçmesinde belirleyici rol oynayacağını dile getiren Tokay, BOTAŞ kuyularından çıkan kemiklerin de tutuklamalarda belirleyici olacağının altını çizdi. ŞIRNAK
ÖNCEKİ HABER

Koruculardan ‘burayı terk edin’ tehdidi

SONRAKİ HABER

Amara’da yapılan saldırıya tepkiler sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...