10 Nisan 2009 00:00

Selek için adalet istediler

1998 yılında Mısır Çarsısı’ndaki patlamadan yargılanarak iki kez beraat eden Sosyolog Pınar Selek’in yeniden yargılanması isteniyor.

Paylaş

1998 yılında Mısır Çarsısı’ndaki patlamadan yargılanarak iki kez beraat eden Sosyolog Pınar Selek’in yeniden yargılanması isteniyor.
11 yıl boyunca yıpratıcı bir yargılama sürecinde iki buçuk yıl hapse mahkum edilen Pınar Selek için Yargıtay 9. Ceza Dairesi beraatı bozma kararı vererek, Selek’e 36 yıl hapis cezası verilmesini talep ediyor. Pınar Selek için adalet isteyenler de, Amargi’de biraraya gelerek Selek’le dayanışma içinde olacaklarını açıkladılar.
11 YILLIK KARALAMA
Amargi’de yapılan açıklamaya, EMEP, TTB, EHP’li kadınlar, İmece Kadın Kooperatifi, Tarih Vakfı, Yeşiller, KADER, Morçatı, Lambdaistanbul gibi siyasi parti, kitle örgütleri ve kadın dernekleri ile çok sayıda tiyatrocu, üniversite öğrencisi, yazar, sanatçı, akademisyen destek verdi. ‘Adalet için Pınar Selek ile dayanışanlar’ adına açıklamayı yapan Julide Kural, bu davanın hukuk davası olmaktan çıktığı kaygısını taşıdıklarını söyledi. “On bir yıllık karalama sürecinde, ahlaki duruşu, düşünceleri ve araştırmaları yüzünden suçlanan, yaftalanan, kameralar önünde tehdit edilen, hedef gösterilen, tedirgin yaşamak zorunda bırakılan arkadaşımızın ne kadar zarar gördüğünü yakından biliyoruz” diyen Kural, şiddetin her türlüsüne karşı mücadele verdiğine tanık oldukları Selek’in değil bombacı olmak, karıncayı bile incitmeyeceğin söyledi. Kural, “Selek’e gösterilmesi gereken adalet en çok da ülkenin ihtiyacıdır. Bu nedenle herkesi bu haksız, adaletsiz yargılama sürecine karşı duyarlı olmaya, Pınar Selek için adalet ararken adalet için de Pınar Selek gibi mücadele etmeye davet ediyoruz” dedi.
TÜRKİYE İÇİN ADALET
PEN Türkiye Merkezi Başkanı Tarık Günersel de, yazarlar olarak, Pınar Selek’in 11 yıldır bitmeyen bu yıpratıcı sürecinin, beraat kararındaki gibi adil bir kararla sona ermesini isteyerek, “Kıvanç kaynağı bir Türkiye için adalet istiyoruz” dedi. Yapılan diğer konuşmalarda da Selek için adalet istendi. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

12. Metin Göktepe Ödülleri sahiplerini buluyor

SONRAKİ HABER

Tüm yasaklar kaldırılsın!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...