10 Nisan 2009 00:00

Halk cemevine sahip çıktı

Ümraniye Belediyesi cemevini ruhsatı yok diye yıkmak istiyor ama bölgedeki binaların hepsi aynı durumda.

Paylaş

Eylem Lodos
Şenol Doğan

Seçimlerden önce yapımına göz yumulan cemevi, seçimlerin bitmesiyle yıkılmak isteniyor. Yıkımı duyan vatandaşlar ise belediyeye tepki göstererek cemevini boşaltmama kararı aldı.
Ümraniye Kazım Karabekir Mahallesi’nde bulunan boş arazide yapımına başlanan cemevi, AKP’li Ümraniye Belediyesi ekipleri tarafından yıkılmak isteniyor. Cemevinin yıkılacağını öğrenen halk, önceki gün gece saatlerinden itibaren cemevi önünde toplanarak eylem başlattı. Bir yandan cemevinde kaygılı bekleyiş devam ederken diğer yandan da inşaata devam edildi. Cemevine gelenleri aç göndermemek, inşaatta çalışanları aç bırakmak için kadınlar, yaktıkları ateşlerde gözleme pişirdi.
YIKTIRMAYACAĞIZ!
Cemevi önünde konuşan Dernek Başkanı Düzgün Gökçen, Belediye Başkanı ile yaptıkları görüşmenin sonuçsuz kaldığını söyledi. Bölgenin bütünün imarının olmadığını, tapusuz olduğunu belirten Gökçen cemevinden başka bir yapıya müdahale edilmediğini anlattı.
Arsada daha önce de cemevi yapıldığına dikkat çeken Gökçen, onun da aynı gerekçelerle yıkıldığını vurguladı.
Cemevi inşaatında çalışan Ali Canyurt, kendisinin Sünni olduğunu ancak Alevilere destek vermek için cemevi inşaatında çalıştığını söyledi. Canyurt, cemevine sahip çıkacaklarını dile getirerek yıktırmayacaklarını söyledi. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Bakanlık da ‘valisini yedirtmedi’

SONRAKİ HABER

Kadınlara sağlıksız günler!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...