10 Nisan 2009 00:00

7 aylık hamile kadın tahliye edilmedi

DİYARBAKIR’ın Seyrantepe semtinde 8 Ekim 2008’de 4 polis ile bir teknik elemanın ölmesi, 18 polisin de yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıyla ilgileri olduğu iddiasıyla tutuklanan 13 kişi hakkında açılan davanın duruşmasına, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Paylaş

DİYARBAKIR’ın Seyrantepe semtinde 8 Ekim 2008’de 4 polis ile bir teknik elemanın ölmesi, 18 polisin de yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıyla ilgileri olduğu iddiasıyla tutuklanan 13 kişi hakkında açılan davanın duruşmasına, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmada, tutuklu sanıklar Ali Nergiz, Neutullah Yıldeniz, Kamile Bayram, Bayram Engin, Mevlit Özbay, Arap Yıldeniz, Halis Yıldeniz, Murat Yıldeniz, Neytullah Bayram, Ramazan Benice, Şefika Yıldeniz, İhsan Bayram ve Maşallah Bayram ile avukatları Serhat Eren, Sezgin Tanrıkulu, Meral Danış Beştaş, Mehmet Ali Koç, Bahattin Özdemir hazır bulundu.
‘İŞKENCE GÖRDÜM’
Tutuklulardan Mevlüt Özbey, olayın gerçekleştiği gün çalıştığını ve bunun GSM operatörlerinden tespit edilebileceğini belirterek, gözaltında işkence, hakaret gibi yaklaşımlarla karşı karşıya kaldığına dikkat çekti. Özbey, “Ben gözaltındayken polisler eşimi ve çocuğumu emniyete getirdi. Ve orada benim önüme koydukları ifadelerin altına imzamı atmamı istediler. Eğer imza atmasaydım eşime ve çocuklarıma işkence yapacaklarını söylediler. Ben de korktum ve imza attım. Ayrıca ben geçmişte başımdan ameliyat olmuştum. Gözaltındayken kafama aldığım darbeler sonucunda rahatsızlandım. Ben hem olayla ilişkilendirilerek mağdur edildim, hem de gözaltında gördüğüm işkenceyle mağdur edildim. Bundan dolayı tahliyemi talep ediyorum” dedi. Polis otobüsünde bulunan müştekiler de tanık olarak dinlendi. Müştekiler, polise verdikleri ifadelerini tekrarlayarak, olayı gerçekleştirenlerin yargılanmasını istediler.
Avukatlar ise müvekkillerinin uzun dönemdir cezaevinde bulunduklarını ve delileri karartamayacak durumda olduklarını belirterek, bundan dolayı müvekkillerinin tahliyesi istediler. Avukatlar ayrıca, Kamile Bayram’ın 7 aydır hamile olduğunu ve tüm bu hususlar nazara alınarak müvekkillerinin bihakkın tahliyesini talep ettiler. Tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, Kamile Bayram’ın en yakın hastaneye sevk edilip hamile olup olmadığının belirlenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Duruşma çıkışında açıklama yapan Kamile Bayram’ın avukatı Serhat Eren, müvekkilinin 7 aylık hamile olduğunu ve bu durumun gözle tespit edilebilecek durumda olduğunu belirterek, buna rağmen rapor istenilmesinin doğru olmadığını söyledi. (Diyarbakır/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

DTP’li Karabaş: Bitlis valisi ve emniyet müdürü AKP için çalıştı

SONRAKİ HABER

Küba Beşlisi’nin ailelerine vize verilsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...