10 Nisan 2009 00:00

Beylikdüzü Belediyesi’ne baskın

Belediye Başkanı Vehbi Orakçı hakkındaki iddialar nedeniyle belediye binasına operasyon yapıldı.

Paylaş

Beylidüzü Belediye Başkanlığı’na, ‘haksız kazanç, ihaleye fesat karıştırmak ve dolandırıcılık’ iddiaları kapsamında operasyon düzenlendi. Aralarında CHP’li Eski Beylikdüzü Belediye Başkanı Vehbi Orakçı’nın da yer aldığı 24 kişi gözaltına alındı. İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince dün sabah saatlerinde operasyon düzenlenen belediye binasında arama yapıldı.
Operasyonla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Yusuf Uzun, “2004’den bu yana, geçtiğimiz dönemle ilgili inceleme yapılıyor” dedi. Operasyon nedeniyle belediye çalışanlarının içeriye girmesine izin verilmedi. Vehbi Orakçı için ‘çetenin elebaşısı olduğu’ iddiasıyla 4 gün gözaltı süresi alındı.
AKP’Lİ ESKİ BELEDİYE
BAŞKANI GÖZALTINDA
Aydın’ın Didim İlçesi’ne bağlı Akbük Beldesi’nin AKP’li Eski Belediye Başkanı İbrahim Şam ve 3 belediye çalışanı “görevi kötüye kullandıkları” gerekçesiyle gözaltına alındı. 29 Mart yerel seçimlerini kaybederek görevinden ayrılan Didim İlçesine bağlı Akbük Beldesi Belediye Başkanı AKP’li İbrahim Şam ve belediye Fen İşleri Müdürü Namık Kemal Gözüm’ün de aralarında bulunduğu 4 kişi jandarma ekipleri tarafından gözaltın alındı.
Gözaltına alınan eski belediye başkanı ve 3 belediye personelinin “Bazı imar işlerinde usulsüzlükler yapmak” ve “görevi kötüye kullanmakla” suçlandıkları öğrenildi. Operasyonda Akbük Belediyesi’ne ait pek çok evraka da el konuldu. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Komisyonda Ergenekon tartışması

SONRAKİ HABER

ABD’li tekellere ırkçılık suçlaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...