10 Nisan 2009 00:00

En baba devam filmleri

TÜM zamanların en iyi devam filmi, Brando’nun başrol oynadığı, Coppola imzalı Baba 2 seçildi.

Paylaş

TÜM zamanların en iyi devam filmi, Brando’nun başrol oynadığı, Coppola imzalı Baba 2 seçildi.
Times Online internet sitesinin seçtiği, ilkini gölgede bırakmayı başaran devam filmleri arasında bir çok film yer alıyor. Ilk sırayı alan Baba 2’yi Mad Max 2, The Dark Knight, Terminator 2: Judgement Day, Aliens ve Before Sunset izliyor.
Yalnızca en iyi devam filmlerinden biri olarak değil, tüm zamanların en iyi filmlerinden biri olarak kabul edilen Baba 2, tartışmasız bir Francis Ford Coppola harikası. İlk filmin yarısı Marlon Brando’nun canlandırdığı Vito Carleone’nin ailesini korumak uğruna suç ve suçlularla dolu hayatta kalma mücadelesini izleyiciye sunarken, diğer yarısı da oğlu Michael’ın ailesini birarada tutmaya çalışmasını anlatmıştı. Altı Oscar kazanmış devam filmi ise mafya filmlerini adeta yeniden şekillendiriyor ve izlenmediği takdirde seyirciye çok şey kaybettireceğini hatırlatıyor.
Listede yer alan Mad Max 2 ise Sinemaseverlerin kalbinde kendine ayrı bir yer edindi. İlkinin de önüne geçmeyi başardı. İlk filmde ailesini kaybeden Max, bu filmde çetelerin baskısı altında yaşamaya çalışan bir grup insanın yanında yer alıyor ve onları koruyor. Sinema tarihinin en unutulmaz sahnelerinden bazılarını barındıran 1981 yapımı film, Mel Gibson’un da hayran kitlesini çoğalttığı yapım olarak hafızalara kazınmıştı.
Batman Begins’in Batman filmlerine farklı bir bakış açısı getirdiği ve yarasa adamı da alıştığımızın aksine daha insani bir yönden görmemizi sağladığı düşünülürse, The Dark Knight da bir devam filmi sayılır. Kara Şövalye’nin eksiklikleri, kahramanlığı, yüreği ve ona dair daha pek çok şeyi bulmanın mümkün olduğu film, 2008’in en fazla gişe hasılatı yapan yapımlarından biri olmuştu. Heath Ledger’ın yarattığı yeni Joker portresi ise filmin diğer hiçbir Batman filmine benzememesini ve unutulmazlar arasında yerini almasını sağlıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Trierli öğrenciler Karl Marx’tan yana

SONRAKİ HABER

Beyaz yakalılara örgütlenme çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...