10 Nisan 2009 00:00

Engelliler fotoğrafla ‘kabuklarını kırıyor’

SOSYAL dezavantajlı ve engelliler, kabuklarını fotoğrafla kırıyor. Düşler Akademisi Fotoğraf Atölyesi öğrencileri, engel gruplarından fotoğrafçıların özel hayatlarını “Kabuğu Kırmak” isimli fotoğraf sergisinde gözler önüne seriyor.

Paylaş

SOSYAL dezavantajlı ve engelliler, kabuklarını fotoğrafla kırıyor. Düşler Akademisi Fotoğraf Atölyesi öğrencileri, engel gruplarından fotoğrafçıların özel hayatlarını “Kabuğu Kırmak” isimli fotoğraf sergisinde gözler önüne seriyor.
Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi’nde, 14-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek “Kabuğu Kırmak” isimli fotoğraf sergisinde, engelli sanatçıların fotoğraf çalışmaları görülebilecek.
Geçtiğimiz yıl hizmet vermeye başlayan ve ilk eğitim dönemini geride bırakan Düşler Akademisi, 10 farklı atölyede sosyal dezavantajlıları ve engellileri sanatla buluşturmaya devam ediyor. Akademi Fotoğraf Atölyesi dönem sonu sergisinde ise, “hayatın kendine göre zorluklar içerdiğine ama sanatın ve sanatçıların hiçbir zaman engel tanımadığına” izleyenlerin şahit olmasını sağlayacak. “Kabuğu Kırmak” isimli fotoğraf sergisinde, engelli bir sanatçının sıradan bir gününün altında yatan yaşam savaşını ve varoluş çabasını tüm gerçekliği ile görülebilecek. Açılışının 14 Nisan saat 18.00’de yapılacağı sergi, farklı engel gruplarından fotoğrafçıların özel hayatlarını anlattıkları olabildiğince sade ve gerçek hikâyelerden oluşuyor.
Dezavantajlı gençlerin engelsiz bir yaşama kavuşmaları için Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programının (UNDP) ortaklaşa geliştirdiği Düşler Akademisi, Beşiktaş Belediyesi tarafından tahsis edilen mekanlarda eğitimlerini gerçekleştiriyor. Engelli ve sosyal dezavantajlı gençlere konusunda uzman eğitmenler tarafından ücretsiz olarak kültür ve sanat eğitimlerinin verildiği uluslararası bir sosyal sorumluluk projesi olan Düşler Akademisi, ritim, dans, drama, film, fotoğraf, DJ, enstrüman, resim, tasarım atölyelerinden oluşuyor. Akademinin amacı ise engellilerin atölye eğitimlerini tamamladıklarında branşlarında iş edinebilecek yetkinliğe kavuşmalarını sağlamak. (İstanbul/ANKA)
ÖNCEKİ HABER

AİLELER KAYIPLARINI ARIYOR - 3 - Bilgin de gölbaşı’nda mı?

SONRAKİ HABER

Rock’n Coke olacak Prodigy gelecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...