11 Nisan 2009 00:00

Polis severek kol kırdı

Polis günü nedeniyle sokakları donattıkları pankartlarla ‘halk dostu’ gösterilen polisler, görevleri sırasında ise kol bacak kırmaya devam ediyor.

Paylaş

Polis günü nedeniyle törenlerde verilen mesajlar ve pankartlarda yazılı polisin halkın yanında güvenliği için var olduğu söylemleri ise sözde ve yazıda kaldı.10 Nisan Polis gününde kentlerde kutlamalar yapılırken Adana’da iki kişi polisler tarafından kol ve bacakları kırıldığı için İHD’ye başvurdu.
İHD Adana Şubesi’nin 2009 yılı hak ihlalleri raporunu açıklamasından bir gün sonra polis gününde yapılan başvurular, polis şiddetinin hız kesmeden devam ettiğini gösteriyor. Adana Denizli Mahallesi’nde kahvehane işleten 60 yaşındaki Mehmet Nuri Özkan, Amara yürüyüşü sonrasında mahallede yapılan gösteriler sonrasında kahve hanesinin polisler tarafından saldırıya uğradığını ifade etti. İş yerinin camlarının polisler tarafından kırıldığını dile getiren Özkan, polislerin kendisine de saldırdığını belirtti. Saldırı sonrasında bacağında ve vücudunda ciddi darp olduğunu söyleyen Özkan, hastaneden 10 günlük iş göremez raporu aldığını vurguladı.
KURU ATLET DE KURTARAMADI
Minibüs beklerken polislerin saldırısı sonrasında kolu kırılan 18 yaşındaki Ahmet Özdemir, olay günü mahallede eylem olduğunu, fakat kendisinin arkadaşı ile görüşmek için minibüs beklediğini söyledi. Durakta arkadaşları ile minibüs beklerken yanlarına polislerin yaklaştığını dile getiren Özdemir, daha önce polisler tarafından gözaltına alınan arkadaşlarının telaşlanıp kaçtıklarını kendisinin ise kaçmadığını aktardı. Polislerinden birinin atletini kontrol ettiğini belirten Özdemir, “Atletimin terli olmadığını görünce polislerden biri ‘ O katılmamış bırak’ dedi. Ancak beni yakalayan bırakmadı ve suratıma ve kollarıma vurmaya başladı. Saldırı sonrasında dudağım patladı ve kolum kırıldı” diye konuştu.
PERŞEMBE KENDİNİ GÖSTERDİ
İHD Adana Şubesinde yapılan açıklamada konuşan Şube Başkanı Ethem Açıkalın ise raporların açıklanır açıklanmaz böyle bir olayın yaşanmasının Türkiye’de polis şiddetini gözler önüne serdiğini ifade etti. Açıkalın, 2009 yılının ilk üç ayının yılın geneli için ürkütücü bir izlenim verdiğine dikkat çekti. Rapor açıklandıktan sonra kendisini emniyet güçlerinin kendisini aradıklarını belirten Açıkalın, “Emniyet güçleri beni arayarak, ‘Raporlarda yazılı olanlar bizde kayıtlı değil. Deliliniz var mı?’ diye sordular. Derneğimizin açıkladığı ihlallerin kanıtı vardır. Bugün yapılan başvurular da birer kanıt niteliğindedir” dedi.
Öte yandan Adana’da Polis Haftası nedeni ile yapılan kutlamalar dün Atatürk Parkı’nda düzenlenen tören ve İl Emniyet Müdürlüğü’nde tebriklerin kabulü ile devam etti. Törenin ardından Adana Valisi İlhan Atış Resmi üniforma giyen çocuklarla bir süre sohbet etti. Atış İHD’de açıklamanın yapıldığı dakikalarda polisin ‘başarası’ ve şefkatinden söz ediyordu.

‘HUZURLU YAŞAM’ İÇİN KURŞUN ATTILAR!
POLİS Haftası, Manisa’da ilginç bir etkinlikle kutlandı. Huzurlu Yaşamı Destekleme Derneği’nin düzenlediği ve büyük ödülü silah olan tabanca atış yarışmasında ilk kurşunu vali ve belediye başkanı sıktı. “Polis Günü” kapsamında yapılan yarışmada ilk kurşunu Manisa Valisi Celalettin Güvenç sıktı. Vali Güvenç’in ardından tabancayı bu sefer Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan aldı. Vali Güvenç de, Belediye Başkanı Orhan da hedefi vurmayı başardı! Turgutlu Emniyet Müdürü Nesim Gezer, ödüllü silah atma yarışmasına gösterilen ilgiden memnun.
ÖNCEKİ HABER

Karadeniz’i kurtaracak karar

SONRAKİ HABER

Zorunlu organik tarım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa