11 Nisan 2009 00:00

Bakanın beldesinde iki AKP teşkilatı

Diyarbakır’ın Bismil ilçesine bağlı Tepe beldesinde iki ayrı aşiret, beldede iki ayrı AKP teşkilatı kurdu. Sümerler ve Çelebiler aşiretleri, beldede karşılıklı olarak iki ayrı AKP teşkilatı açtı.

Paylaş

Diyarbakır’ın Bismil ilçesine bağlı Tepe beldesinde iki ayrı aşiret, beldede iki ayrı AKP teşkilatı kurdu. Sümerler ve Çelebiler aşiretleri, beldede karşılıklı olarak iki ayrı AKP teşkilatı açtı.
AKP’li Tarım ve Köy işleri Bakanı Mehdi Eker’in memleketi olan Bismil’in Tepe beldesinde her şey AKP’nin 29 Mart yerel seçimlerinde belediye başkan adaylığına Vahdettin Sümer’i göstermesiyle başladı. Bu duruma tepki gösteren H. Ahmet Çelebi, AKP adayına karşı bağımsız olarak seçime girdi ve belediye başkanlığını kazandı. Bu ayrışmayı hazmedemeyen Sümer Aşireti ise, bu kez beldede bulunan ancak başkanlığı Çelebi Aşireti elinde olan AKP belde teşkilatının sayısını ikiye çıkardı.
AŞİRETLER ARASINDA ÇEKİŞME VAR
İki aşiret arasındaki çekişmeye dikkat çeken Sümer Aşireti mensubu ve AKP Tepe Belde Yöneticisi Yahya Gözüaçık, seçim öncesi değişik hilelere başvurulduğunu belirtti.
SUÇLAMALAR
Gözüaçık, yaşananları şöyle açıkladı: “Sümer Aşireti mensuplarının burada kazanmalarını istemediler. Sümer ailesi bunların yüzünden belediye başkanlığını kaybetti. Seçimden önce AKP teşkilatı olarak bir karar almıştık. Aday olmak isteyen hiç kimse başka partiden aday olmamalı, oluyorsa bağımsız olarak olabilir dedik. Bunun üzerine H.Ahmet Çelebi, bağımsız olarak adaylığını koydu. AKP Milletvekili İhsan Merdanoğlu’nun kardeşi Faysal Merdanoğlu’nun damadı ise Saadet Partisi’nden adaylığını koydu. Biz kendi aramızda akrabayız, bu seçimde birlikte çalışma kararı almıştık. Yalnız belediye başkan adaylığının Sümerler ailesine verildiğini duyar duymaz bunlar, farklı yerlerde arayışa girdi. Sümer Aşireti’nin önünü kesmek için ellerinden geleni yaptılar. Dost görünerek bizi arkadan hançerlediler. Bu yüzden bizde başvurumuzu yaptıktan sonra AKP belde teşkilatını aldık, ama nedense karşı taraf halen tabelasını asılı tutuyor” dedi.
(DiyarbakırDİHA)
Yılmaz Erkek
ÖNCEKİ HABER

YENİGÜN

SONRAKİ HABER

KUŞATILAN ÇEVREMİZ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...