11 Nisan 2009 00:00

Eski Savcı Demiral’ın Kürt düşmanlığı

DEP Milletvekillerini Meclis’ten yaka paça gözaltına aldırtan eski DGM Başsavcısı Nusret Demiral’ın, Kürtlere ve DEP milletvekillerine öfkesi hala dinmemiş. Sabah Gazetesi Yazarı Nur Batur’a bir röportaj veren Eski DGM Savcısı Nusret Demiral, Kürtlere yönelik ırkçı ve hakaret dolu açıklamalar yaptı.

Paylaş

DEP Milletvekillerini Meclis’ten yaka paça gözaltına aldırtan eski DGM Başsavcısı Nusret Demiral’ın, Kürtlere ve DEP milletvekillerine öfkesi hala dinmemiş. Sabah Gazetesi Yazarı Nur Batur’a bir röportaj veren Eski DGM Savcısı Nusret Demiral, Kürtlere yönelik ırkçı ve hakaret dolu açıklamalar yaptı. Demiral, 1991’de Meclis’te Kürtçe yemin ettikleri için yaka paça göz altına alınarak yıllarca cezaevinde yatan DEP’li Leyla Zana, Orhan Doğan, Hatip Dicle ve Selim Sadak için, “Biz devleti bu kişilerin tehlike içine çektiğini tespit ettik. İdam istedik. İdam cezası verilmiş olsaydı devlet gücünü gösterecekti” dedi.
‘KÜRT DİYE BİR ŞEY YOKTUR’
Röportaj boyunca verdiği demeçte Kürtlere olan öfkesi açıkça sezilen Eski DGM Savcısı Demiral, Nur Batur’un ‘yerel seçimlerde Güneydoğu’da halk Kürt kimliğine oy verdi’ değerlendirmesine, “Hayır Kürt kimliğine oy verilmedi. Türkiye’de iki ideoloji var Biri din şemsiyesi altında. Diğeri Komünist rejimi. Kürt kelimesini kullanmak da zaten yanlış” cevabını verdi. Batur’un, “Neden yanlış? Kürt yok mu?” sorusuna ise, “Hayır yok” yanıtını veren Demiral, “Kürt bir Türk boyu. Araştırmalar böyle. Kürtçe de Türkiye’de, dünyada yok. Dil denmez” dedi.
İşi, Kürtlerin bir tarihi olmadığına vardıran Demiral, “Onları millet olarak lanse ettiler. Lozan’da önümüze sürdüler” ifadelerini kullandı.
‘İDAM EDİLMELİYDİLER’
Eski DGM savcısı, 1991 yılında DEP milletvekillerinin Meclis’ten gözaltına alınmasına ilişkin yaptığı açıklamada ise Kürtlere ve onların temsilcilerine karşı düşmanlığını da açıkça ortaya koydu.
Nusret Demiral, “Geriye baktığınız zaman ‘Türkiye 18 yılı kaybetti’ mi diyorsunuz” sorusuna şu cevabı verdi, “Kaybedildi. Biz devleti bu kişilerin tehlike içine çektiğini tespit ettik. İdam istedik. İdam cezası verilmiş olsaydı devlet gücünü gösterecekti. Devletin gücü çok sathi kaldı” cevabını verdi. Milletvekillerinin idam edilmeleri gerektiğini söyleyen Nusret Demiral, “Hepsi için bir şey söyleyemem. Binlerce insanımız şehit edilmişti. Devlet daima gücünü gösterecekti” şeklinde konuştu.Milletvekillerinin PKK’nin siyasi kanadı olduğunu iddia eden eski savcı Nusret Demiral, Kürtçe yemin etmeselerdi de dokunulmazlıklarının kaldırılmasının isteneceğini söyledi. Demiral, “Daha yemin edip göreve başlamamış. Kapıyı açacak içeri girecek. Kapıda yakalıyoruz biz” şeklinde konuştu.
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Allianoi’den nasıl kurtulunur?!..

SONRAKİ HABER

AKP’li Arslan: Sözlerimin arkasındayım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...