11 Nisan 2009 00:00

ABD’den Türkiye’ye dost olmaz

ABD Başkanı Obama’nın Türkiye ziyaretini değerlendiren Tuzla tersane işçileri, ne söylenirse söylensin ABD’yle dost olunamayacağını söylüyor.

Paylaş

Erdem Geyik
Adile Doğan

ABD Başkanı Barack Obama’nın Türkiye ziyaretine ilişkin koparılan fırtına şimdilik dinmiş görünüyor. İşsizliğin ve yoksulluğun had safhada yaşandığı bir yerde böyle bir ziyaretin bu kadar cilalanarak yansıtılması sorunların sadece üzerini örtebildi.
Obama’nınTürkiye’ye gelişini krizin en çok belini büktüğü tersane işçilerine sorduk. İşçiler Türkiye’nin Obama’ya da ABD’ye de ihtiyacı olmadığını söylediler.
Daha önce tersanede çalıştığını ama işsiz kaldığını söyleyen İzzetin Aslan, krizden Obama’nın da Tayyip Erdoğan’ın etkilenmediğini belirtti. Türkiye’yi Amerika’nın yönettiğini ifade eden Aslan, aslında ABD’nin Türkiye’ye ihtiyacı olduğuna dikkat çekti.
DÜNYAYI SATAN ADAM
Dünyayı satan adamdan Türkiye’ye dost olamayacağını söyleyen Şükrü Çukur, hükümetin gelip tersane işçileriyle ilgilenmesi gerektiğini ve işsizliğe çözüm beklediklerini sözlerine ekledi. Çukur, “Seçimlerde partiler bayrak yarıştırıyorlardı. Şimdi bu partiler, hükümet nerede” diye sitemde bulundu. Amerika’nın kendi ekonomisini batırdığını hatırlatan Çukur, “Bizim ülkemize hiçbir faydası olmamıştır, olmaz da” diye konuştu. Obama’nın gelmesinin ülke için kötü olacağını söyleyen Mehmet Sait Bingöl, “Obama’nın bize ihtiyacı var ama bizim Obama’ya ihtiyacımız yok” dedi. Bingöl son olarak Amerikan zulmüne karşı mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.
Obama’nın gelmesinin tek nedeninin İran’a yapacağı saldırıda Türkiye’yi yanına almak olduğunu söyleyen Muhammet Gülbay ise şunları söyledi: “Savaş çıkarıp silah satarak, rüşvet vererek, Amerika birçok ülkede üstünlük sağladı. Emekçilerin cebindeki son kuruşları bile aldı. Amerika’dan bize fayda gelmez. Bence bütün ilişkiler kesilmeli.” (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Baskılara karşı mücadele sürüyor

SONRAKİ HABER

Kadınlar çocuklarının yanında şiddet görüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...