11 Nisan 2009 00:00

YTܒdeki soruşturmalara protesto

YILDIZ Teknik Üniversitesi’nde (YTÜ) öğrenciler geçen hafta üniversitede yaşanan olayların ardından 23 öğrenciye soruşturma açılmasını protesto etti.

Paylaş

YILDIZ Teknik Üniversitesi’nde (YTÜ) öğrenciler geçen hafta üniversitede yaşanan olayların ardından 23 öğrenciye soruşturma açılmasını protesto etti.
Yıldız Teknik Üniversitesi ana giriş kapısı önünde bir araya gelen öğrenciler, “Soruşturmalar, cezalar geri çekilsin, baskılar bizi yıldıramaz”, “Rektörlük, Polis, İP-TGB çetesi işbirliğine son! Üniversitelerde ulusalcı faşist çetelere geçit vermeyeceğiz” pankartı ve, “Polisler çeteler dışarı öğrenciler içeri” ve “Polis dışarı arkadaşlar içeri” dövizleri taşıyarak sık sık “Kahrolsun MİT CIA Kontrgerilla”, “Satırlar dışarı bilim içeri” ve “Baskılar bizi yıldıramaz” şeklinde sloganlar attı. Öğrenciler adına konuşan Deniz Aydın, YTÜ Rektörlüğü’nün, Türkiye Gençlik Birliği ve polisin yaptığı saldırıların ardından 23 öğrenciye soruşturma açarak üniversiteye girmelerin yasakladığını söyledi.
Alınan bu kararın öğrencilere tebliğ etmeden fiilen uygulamaya sokmuş ve sınavı olan öğrencileri hiçbir gerekçe göstermeden üniversite içerisine almadığını belirten Aydın, bu uygulamanın eğitim hakkını engellediğini söyledi. Aydın, yapılan bu saldırıların İP-TGB çetesi ve polis-idare işbirliğinde gerçekleştirildiğini ve esasen üniversitelerde gerçek anlamda özgürlük ve gelecek mücadelesi veren devrimci, demokrat, yurtsever öğrencileri hedef aldığını belirtti. (İstanbul/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

YOLCULAR İÇİN EL AYNASI

SONRAKİ HABER

Baskılara karşı mücadele sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa