11 Nisan 2009 00:00

e-yeter gayli!

Teknolojinin bu kadar ilerlediği bir ortamda e-hizmet ağları da hızla yayılıyor! Birçok kamu kuruluşu işlemlerini internet üzerinden yapmakla övünedursun bürokrasinin izleri bu ülkede hemencecik silineceğe de benzemiyor! İşte cumartesi keyfi tadında bir e-hizmet diyalogu:

Paylaş

Teknolojinin bu kadar ilerlediği bir ortamda e-hizmet ağları da hızla yayılıyor! Birçok kamu kuruluşu işlemlerini internet üzerinden yapmakla övünedursun bürokrasinin izleri bu ülkede hemencecik silineceğe de benzemiyor! İşte cumartesi keyfi tadında bir e-hizmet diyalogu:
- Sayın vatandaşımız, bu bir bant kaydıdır! Liften heyecanlanıp da sağı solu bir birbirine katmayınız! Katacaksanız 1’i, katmayacaksanız 2’yi tuşlayınız! Tuşlarken de sesli olarak söyleyiniz!
- Ne diyor lan bu! Hanım koş kadının biri saçma sapan konuşuyor!
- Sayın vatandaşımız, lütfen kendi işinizi kendiniz görünüz! Görecekseniz 3’ü, görmeyecekseniz 4’ü tuşlayınız!
- Yav Allah Allah! Ne diyorsun sen bacım! Bant mısın gerçek misin?
- Sayın vatandaşımız lütfen biraz önce saydığım tuşlardan birine basınız! Aksi takdirde telefon yüzünüze kapanacaktır!
- Birrrr birrrr! Yav Allah Allah ne günlere kaldık! Alt tarafı hastaneden bir sıra alacağız! Biz görmeyeli neler değişmiş!
- Sayın vatandaşımız, hastanemizde muayene olmak için gerekli başvuruyu yapmış bulunuyorsunuz! Şimdi de gerekli muayene için randevu talebi yapmanız gerekmektedir! Hasta bayansa 1’i, erkekse 2’yi, çocuk yada bunun dışında herhangi biri ise kafanıza göre tuşlayınız!
- Allah Allah, şaşırdım kaldım yav! Hanımefendi siz benimle dalga mı geçiyorsunuz?
- Sayın vatandaşımız, şaşırmaya devam ederseniz işleminiz iptal edilecektir! O kadar kontürünüz de boşu boşuna harcanmış olacak!
- Birrr, birrr! Karım hasta karım! Allah Allah ne günlere kaldık!
- Karınız hamile ise 1’i, böbreğinde taş düşürüyorsa 2’yi, bel fıtığı ise 3’ü, sizinle kavga edip de kafası gözü kırıldıysa 4’ü, hiçbiri ise istediğiniz tuşa basınız!
- Allahım ya! Kardeşim siz benimle dalga mı geçiyorsunuz? Siz kimsiniz böyle, gerçekten bant mısınız yoksa karşımda konuşuyor musunuz anlayamadım gitti!
Bu arada telefon kapanır ve vatandaş aynı numarayı tekrar çevirmek zorunda kalır! Vatandaşın karşısında yine aynı ses vardır:
- Sayın vatandaşımız, bir bayanın yüzüne telefonu kapatmaya utanmıyor musunuz? Utanıyorsanız 1’i, utanmıyorsanız 2’yi tuşlayınız!
- Hanımefendi özür dilerim ben hala şoktayım! Gerçekten utandım ve bu yüzden 1’e basıyorum! Ben karımın muayenesi için sıra alacaktım!
- Sayın vatandaşımız bu bir bant kaydıdır! Boşuna nefesinizi tüketmeyin! Lütfen biz sormadan cevap vermeyiniz! Karınızın adı Elif ise 1’i, Nazlı ise 2’yi, Hamide ise 3’ü tuşlayınız! Yok bunlardan hiç birisi değil ise lambanın tuşuna basınız!
- Yok deve! Hanımefendi ciddi bir konuda espri yapmanın sırası olamadığını düşünüyorum! Benim karım hasta siz kalkmış neler diyorsunuz? Bana bir yetkili verir misiniz?
- Sayın vatandaşımız bu bir bant kaydıdır! Lütfen sinirlenmeyiniz! Yetkili istiyorsanız 1’i istemiyorsanız 2’yi tuşlayınız!
- İstiyorummmmm!
- O halde bağıracağınıza 1’i tuşlayınız!
- Birrrrr!
- Sayın vatandaşımız şu anda hastanemizde bir yetkili bulunmamaktadır! Söz konusu yetkili yıllık izninin bir bölümünü kullanmak için Kayseri Develi’ye gitmişlerdir! Başka bir isteğiniz var ise 6’yı yok ise 8’i tuşlayınız!
Telefon kapanır ve vatandaş telefonla sıra alma işleminden vazgeçer!
ÖNCEKİ HABER

Avrupa’nın zirvesi sarı-kırmızı

SONRAKİ HABER

Olmert’in kabusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...