11 Nisan 2009 00:00

Avrupa’nın zirvesi sarı-kırmızı

FIBA Avrupa Kupası finali rövanş maçında İtalya’nın Cras Taranto takımını 21 sayı farkla yenerek kupanın sahibi olan Galatasaray Bayan Basketbol Takımı, bayanlarda Avrupa kupası kazanan Türkiye’nin ilk takımı olarak tarihi bir başarıya imzasını attı.

Paylaş

Galatasaray, FIBA Bayanlar Avrupa Kupası’nı kazanarak Türk basketbolunda tarihi bir başarıya imzasını attı.
Galatasaray Bayan Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Kupası finali rövanş karşılaşmasında İtalya’nın Cras Basket Taranto takımını 21 sayı farkla 82-61 yenerek kupanın sahibi oldu.
Rakibine karşı ilk maçı deplasmanda 67-55 yitiren ve evinde 13 sayı farkla galip gelmesi gereken Galatasaray’ın kupaya uzanışı heyecanlı bir mücadeleyle gerçekleşti.
Normal süresi 12 sayı farkla 69-57 biten mücadelenin uzatma bölümünde rakibine 21 sayı farkla 82-61 üstünlük sağlayan sarı-kırmızılılar, FIBA Bayanlar Avrupa Kupası’nı müzesine götürmeyi başararak, önemli bir başarıya imza attı.
Galatasaray, böylece aynı zamanda Türk basketbol tarihinde bayanlarda Avrupa kupası kazanan ilk takım oldu.
TÜRKİYE’YE GELEN
2. AVRUPA KUPASI
Galatasaray, FIBA Bayanlar Avrupa Kupası’nı kazanarak Türk basketbolunda tarihsel bir başarıya da imza atmış oldu.
Sarı-kırmızılı takım, bayan basketbolunda Türkiye’ye ilk Avrupa kupasını kazandırırken, bu kupa Efes Pilsen’in 1996 yılında Avrupa Radivoj Koraç Kupası’nı kazanmasının ardından basketbolda Türkiye’ye getirilen ikinci Avrupa kupası olma özelliği de taşıyor.
EVİNDE COŞUYOR
FIBA Bayanlar Avrupa Kupası’nda Galatasaray, yarı finalde Rus rakibi Dinamo Kursk’a yaptığının bir benzerini de finalde Cras Basket Taranto’ya yaptı.
Dinamo Kursk’a deplasmanda 14 sayı farkla yenilmesinin ardından rövanşı 23 sayı farkla kazanan sarı-kırmızılılar, ilk maçı 12 sayı farkla yitirdiği Cras Basket Taranto’yu da İstanbul’da 21 sayı yenip kupayı kaldırmayı bildi.
(SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

SİVAS’A GÜNEYDEN BİR KONUK

SONRAKİ HABER

e-yeter gayli!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa